Paella s kuracím mäsom
Foto: podravka
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme Zobraziť celý popisPaella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame a posypeme ochucovadlom príchuť kurča.
- 2
Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.
- 3
Rúru na pečenie zohrejeme na 170 °C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.
- 4
Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.
- 5
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto je obyčajne slovenské rizoto...ani šafran vám nepomôže.
Do paelly nejde cibuľa ani hrášok...A robí sa bud morská (krevety, slávky,kalamare ...), tam ide aj paprika, alebo kurca+zajac, tam ide fazuľa a zelené fazuľove lusky.
My varíme podľa starej španielskej kuchárky tak 2x do mesiaca a je to nebicko v papuli...toto nie