Paella s kuracím mäsom

podravkaPodravka, 10. augusta 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Paella s kuracím mäsomFoto: podravka

Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.

4
porcie
50 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

300 g
1 l
1 PL
300 g mrazené
400 g (bez kostí)
1 ks
1 šálka mrazený
1 ks
2 strúčiky
5 PL
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame a posypeme Podravka ochucovadlom príchuť kurča.

  2. 2

    Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.

  3. 3

    Rúru na pečenie zohrejeme na 170 °C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.

  4. 4

    Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.

  5. 5

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist