Pečené bravčové mäsko na horčici so smotanovými zemiakmi
Foto: miamia
Nedávno som listovala v mojom prvom kuchárskom zošite, ktorý som si kedysi tvorila spolu s mamou... Je plný skvelých jedál, nenáročných na prípravu, ale Zobraziť celý popisNedávno som listovala v mojom prvom kuchárskom zošite, ktorý som si kedysi tvorila spolu s mamou... Je plný skvelých jedál, nenáročných na prípravu, ale chuťovo božských - také "tutovky"...ako vravievala mama. :) Možno bude niekomu inšpiráciou na najbližší obedík...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Plátky bravčového stehna výdatne potrieme horčicou (môže byť aj kremžská), osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na vrch poukladáme kolieska cibule...
-
2
Rozložíme plátky zemiakov...
-
3
Posypeme rascou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme zvyšným olejom (príp. bravčovou masťou). Na vrch rozotrieme kyslú smotanu...teda to najlepšie na celom recepte! :)
-
4
Prikryjeme alobalom a pečieme na strednej pozícii pri teplote 200 st., cca hodinu (el. rúra). V závere treba alobal na chvíľu odstrániť, aby sa zemiaky trochu pripiekli. Ja zapínam na 10 min. infra (opatrne s ním)... Tento jednoduchý recept má výhodu, že pri ňom nemusíte stáť, netreba ho podlievať, ani nič podobné...dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu