Foto: valina
je to veľmi chutné a pekne rýchle občerstvenie
50
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto : | |
500 g |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1 kocka |
|
1 dcl |
|
1 ks surové |
|
Plnka : | |
|
|
- šunka |
|
nakrájaná na plátky |
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie : | |
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou, vajíčkom a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
- 3
Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazánkovým maslom a plníme : trochu šalátu, koliesko klobásky (šunky) koliesko uhorky a ¼ schery paradajky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka.
pikantná mňamka je z toho