Žabky fotorecept

valina - fotkavalina, 18. decembra 2011
Žabky (fotorecept)
Foto: valina

je to veľmi chutné a pekne rýchle občerstvenie

50
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
500 g
1 lyžička
1/2 lyžičky
1 kocka
1 dcl
1 ks surové
Plnka :
 - šunka
 nakrájaná na plátky
Na potretie :
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou, vajíčkom a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazánkovým maslom a plníme : trochu šalátu, koliesko klobásky (šunky) koliesko uhorky a ¼ schery paradajky.

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Rozkošné žabky: mňa teda zaujali najmä tie telá žabiek (žemličky ako od nemenovaného Mc) lebo sa mi neoplatí mať domácu pekáreň. Takže ukladám a teším sa na hambáč po slovenský - žabky.
Vďaka.
žabky,myšky.... to sú milé jedlé zvieratká,ktoré iste zaujmú malých stravníkov :) treba ich ošáááliť,lebo by najradšej jedli len sladíže
Som rada, že sa receptík páči, pred nejakými rokmi som ho poslala do časopisu Život a tí ho neskôr uverejnili aj v knihe. Recept pochádza od kolegyne mojej sestry - vynikajúcej kuchárky v bývalých jasličkách, už dlhé roky je u nás obľúbeným receptom, mimochodom veľmi sa ti podarili
robila som na Silvestra....mali velikánsky uspech a polovicka si uz objednala daslie na vikend...mam pocit ze sa u nas budu robievat velmi casto :))))))

Pridaj komentár k receptu: