Žabky fotorecept

valina - fotkavalina, 18. decembra 2011
Žabky (fotorecept)
Foto: valina

je to veľmi chutné a pekne rýchle občerstvenie

50
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
500 g
1 lyžička
1/2 lyžičky
1 kocka
1 dcl
1 ks surové
Plnka :
 - šunka
 nakrájaná na plátky
Na potretie :
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou, vajíčkom a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazánkovým maslom a plníme : trochu šalátu, koliesko klobásky (šunky) koliesko uhorky a ¼ schery paradajky.

Diskusia k receptu

hubata
Rozkošné žabky: mňa teda zaujali najmä tie telá žabiek (žemličky ako od nemenovaného Mc) lebo sa mi neoplatí mať domácu pekáreň. Takže ukladám a teším sa na hambáč po slovenský - žabky.
Vďaka.
1hanik1
nadherne to vyzera ulozim si to a niekedy to urobim:))
bobulienka1985
skuste ich naplnit týmto: syr rozmiešaný s maslom a cesnakom a do toho vsunút údenú pikantnú klobásu, vtedy sa pečú úplne malé bochníčky
pikantná mňamka je z toho
marcy
žabky,myšky.... to sú milé jedlé zvieratká,ktoré iste zaujmú malých stravníkov :) treba ich ošáááliť,lebo by najradšej jedli len sladíže
coldbery
pekné....na sviatočný stôl ako stvorené....už len zahrýznuť do toho...:)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Valina , tak podľa Tvojich receptov a hlavne fotiek ty musíš byť od fachu. Máš to tak perfektne urobené až závidím.
orchidea
Ozaj výborný nápad na milé občerstvenie, ukladám si, počas blížiacich sa sviatkov sa určite recept bude hodiť.
tinca
presne ako píše @slavnicanka poznám ich pod týmto názvom a je to z knihy Recepty zo života, mám ju a robím často v rôznych obmenách na pohostenie. Vydarili sa ti
medovnicek
Som rada, že sa receptík páči, pred nejakými rokmi som ho poslala do časopisu Život a tí ho neskôr uverejnili aj v knihe. Recept pochádza od kolegyne mojej sestry - vynikajúcej kuchárky v bývalých jasličkách, už dlhé roky je u nás obľúbeným receptom, mimochodom veľmi sa ti podarili
ivka268
robila som na Silvestra....mali velikánsky uspech a polovicka si uz objednala daslie na vikend...mam pocit ze sa u nas budu robievat velmi casto :))))))
zdenkas
@Valina ,koľko cca mliečka pridať,chcem tieto žabky vyskúšať.Dík.Sú peknučké.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha