Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...
Hustá polievka s kyslou kapustou, mäsom a cviklou
Cez víkend som sa prehrabala v starých receptoch a objavila som recept na túto zabudnutú skvelú a...
Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.
Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou
Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa...
Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...
Veľkonočná kapustnica
Tento recept som získala od mojej kolegyne a už tradične varíme túto kapustnicu na Bielu sobotu. Všetkým...
Mini fašírka stále inak pečená na plechu
toto je recept ktorý robievam roky a preto sa s Vami oň podelím, želám dobrú chuť
Křenová omáčka s uzeným a domácí knedlík
Pokoušel jsem se najít tady podobný recept abych zbytečně nedával stejné jídlo, ale buď jsem špatně...
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...
Domáci bagel s hovädzím a medovo-horčičnou omáčkou
Na začiatku som si myslela, ako 90% ľudí, že bagel je americký objav. No...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Bujabéza so žĺtkovou omáčkou
Mušle očistíme pod studenou vodou a vložíme do vriacej vody, povaríme. Mušle, ktoré sa...
Morčacie stehno na suchohríboch
Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou, necháme napučať. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky....
Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...
Žobrácke rezne
Mäso pokrájame na 5-6 rezňov. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej,...
Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...
Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...
Vymyslený obed z jedného pekáča
Pospájala so viac receptov dokopy, pridala fantáziu a vzniklo toto.
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...
Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...
Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)
Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...
Obrátené hovädzie rezne s mozzarellou a zemiakmi z jedného pekáča
Praktický recept na chutné mäso aj s prílohou z jedného pekáča.
Hovädzí hamburger s domácimi žemľami
Recept na domáce americké hovädzie hamburgery, pri ktorom si upečieme vlastné čerstvé žemle. Hrnček má...
Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Rýchla sviečková na smotane
nastruhame si korenovu zeleninu /mrkva, petrzlen, zeler/, orestujeme ju na cibulke s olejom /osolena...
Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...