Karé na víne

wevewe - fotkawevewe, 28. júla 2010
Karé na víne
Foto: wevewe

tak pravdu povediac mne toto vôbec nechutí....ale môjmu mužovi až oči zažiaria keď mu toto jedlo pripravím....

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
250 ml
2-3 strúčiky
2-3
3 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Odložíme bokom.

  2. 2

    Do výpeku pridáme víno, kečup, bobkový list a cukor. Povaríme 10 minút. Potom vložíme do omáčky mäso, pokrájaný cesnak a necháme prevrieť. Na záver rozmiešame Solamyl v troche vody, prilejeme do omáčky a varíme do zhustnutia.

  3. 3

    Podávame s varenými alebo opekanými zemiačkami.

Diskusia k receptu

evusik
@wevewe skoro ako u nás, ani ja moc na víne nerobím, nejako nám to nechutí, alebo to neviem robiť..... ale to tvoje vyzerá fajn a hlavne, že mužovi chutí ! no nie ? :-)
wevewe
@evusik veru asi to bude tym, ze vino radsej pijem ako "jem". minule som robila Kôprové kuracie ragú (recept z Varechy), myslela som si, ze kuracie a biele vino mi snad bude smakovat....ale nie. este ze drahemu chutilo...zjedol vsetko, az sa za usami oblizoval