
Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré
Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...

Kuracie vrkoče
Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky. Ja ho robím s kuracích prsičiek a je...

Kuracie stehná na piknik
Tento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo...

Plnený zajačí chrbát
Viem, že králičie stehná sú ľahšie na prípravu, no ja osobne preferujem chuť a textúru...

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...

Slaná torta na oslavu
Do pekárničky som dala prípravu na biely chlebík, pekárnička vymiesila a aj nakyslo v nej a ...

Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Rýchly gyros s tzaziky omáčkou
toto som ochutnal v Nemecku a doma to pripravujem ako rýchlu večeru po ktorej sa vždy zapráši,...

Thajské kuracie karí
Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú...

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...

Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...

Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Mäsovo- syrové knedličky do polievky
Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky....

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Tlačenkový šalát podľa ČSN
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť....

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.

Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...