
Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy....

Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

Oškvarková nátierka bez vajec
Viem, že tu je viac receptov, ale skoro všade sú vajíčka a mne tam moc...

Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...

Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...

Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou
Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Kačacia terina
Zdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Losos na pórovej omáčke
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic. Ne je to presne ono, preto že...

Halušky z cukety; mleté mäso v paradajkovej omáčke s cuketovými šupkami
Cuk-cuk-cuketa, , čo vymyslieť, aby sa nám neprejedla . Urobila som halušky z...

Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...

Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...

Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...

Morčacie prsia na pomarančovej omáčke
Tento recept pripravujeme zásadne iba na Vianoce, i keď je to tak neskutočne dobré jedlo, ...

Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...

Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

Morčacie tajomstvo
Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri...