Kuracie mäso na ázijský spôsob

frezia - fotkafrezia, 20. septembra 2012
Kuracie mäso na ázijský spôsob
Foto: frezia

Na toto velmi lahke,rychle a lacne jedlo mozete pouzit hocijake mäso,ktore sa hodi na rychlu upravu. Ja som pouzila kuracie prsia.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
po 1 ks ,zelena,zlta
pohar 1
50 g
 čerstvý
  lahka
 rozdrvený
 mala cervena




Postup

  1. 1

    Pokrajame si papriku,mäso,cibulku,koriander a feferonku na male kusky. Do misky si dame sojovu omacku a pretlaceny cesnak. Olupeme si mandle,ktore sme predtym par sekund povarili.

    Kuracie mäso na ázijský spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Do horuceho oleja dame mäso a tak dve minuty ho prazime.Vyberieme von. Teraz dame do oleja papriku,cibulku,feferonku,mandle,bambusove rezance a asi dve minuty prudko prazime.Pridame mäso a sojovu zmes.Premiesame a este spolu tak dve minuty poprazime.

    Kuracie mäso na ázijský spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko sa musi robit na prudkom ohni a kratko.Mäso zostane stavnate,zelenina chrumkava. Mozete pouzit aj inu zeleninu,len mrazenu nedoporucujem,velmi rychlo mäkne.

    Kuracie mäso na ázijský spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Na zaver to posypeme cerstvym,posekanym koriandrom. Ako priloha sa k tomu hodi ryza.Ja pouzivam Basmati.

    Kuracie mäso na ázijský spôsob - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
Ojoj , aka mnamka /ako by povedala nasa vnucka/ - to sa ti teda vydarilo !
hyacinta
lahke, chutne jedlo, kedze je rychlo hotove obsahuje vela vitaminkov :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia