Baraní pikantný guláš s fazuľou

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
Baraní pikantný guláš s fazuľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

800 g
1000 g
600 g
100 g
30 g
1 g
5 g
50 g
100 g
200 g
200 g
15 g




Postup

  1. 1

    Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Na druhý deň ju dáme variť, varíme do mäkka.

  2. 2

    Kým sa fazuľa varí, očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku do zlatohneda pridáme cesnak a na kocky nakrájané baranie pliecko. Pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Potom pridáme soľ, sladkú a pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.

  3. 3

    V polovici dusenia pridáme paradajky a čerstvú zelenú papriku. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme doň aj uvarenú fazuľu bez vody. Premiešame, dochutíme korením a soľou a podľa potreby a hustoty môžeme pridať potom aj trocha vody, v ktorej sa varila fazuľa Vhodná príloha je chlieb či pečivo.

Diskusia k receptu

oldomachac
boli casy, ze baranina bola na predaj v masiarstvach a veru moja rodina sa baraniny nestitila, ale teraz je tazko k dostaniu, verte, ze tento a jemu podobne gulase by som si dal s radostou a s cerstvym biielym pecivom, niet co dodat, len dobru chut!
jokin
Ukladám keby som náhodou objavil baraninu
farbuska
V Bratislave dostať jahňacinu a baraninu v mäsiarstve pri Novej scéne na Živnostenskej.
modrykamen
Dakedy som navštevoval len také reštaurácie a salaše,resp.trhy, kde mali baraní guľáš. Bývávalo, ale doma si občas spravím. Ináč mám zakódované od otca (vynikajúceho kuchára), že najlepší guľáš je aspoň z troch druhov mäsa, takže baranina, či divina nesmie v mňou varenom guľáši chýbať. A chutí aj odporcom baraniny. Len sa treba po obchodoch poobzerať, najmä v posledných rokoch sa barania, či jahňacina objavuje. Ja to robím tak, že si ju v obchode objednám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia