Baraní pikantný guláš s fazuľou
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Na druhý deň ju dáme variť, varíme do mäkka.
- 2
Kým sa fazuľa varí, očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku do zlatohneda pridáme cesnak a na kocky nakrájané baranie pliecko. Pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Potom pridáme soľ, sladkú a pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
- 3
V polovici dusenia pridáme paradajky a čerstvú zelenú papriku. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme doň aj uvarenú fazuľu bez vody. Premiešame, dochutíme korením a soľou a podľa potreby a hustoty môžeme pridať potom aj trocha vody, v ktorej sa varila fazuľa Vhodná príloha je chlieb či pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu