
Zjednodušený nepravý beef Stroganoff
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás......

Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Jarné ražniči
Myslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka,...

Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Určite vyskúšajte bravčové kotlety s tekvicovým pyré a vďaka tejto kombinácií zažijete nové chute.

Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...

Ragú polievka s drožďovými haluškami
V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila,...

Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na...

Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Kuracie fajitas
Chutné, rýchle a ešte aj oku lahodiace jedlo, ktoré sa nemusíte báť pripraviť aj svojim...

Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...

Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou
Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred...

Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám...

Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...

Morčacie tajomstvo
Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Kačacia terina
Zdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre...

Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...