Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou
Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...
Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a...
Galská polievka
Tento recept som dostal od kolegýň v práci. Vyskúšal som ho a trošku upravil na moje...
Bravčovinky s červenou kapustou
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného...
Losos so zeleninovým kuskusom
Filet lososa očistíme, nasolíme , okoreníme , polejeme citr. štavou a oliv . olejom. Necháme pár hodín...
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
Brokolicovo-karfiolový šalát
Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Gulášová polievka trochu vylepšená
Hotovú polievku som si vylepšil pridaním dvoch surovín.
Bavorská Leberknödelsuppe
Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou...
Pečené morčacie stehno so zelerom a mrkvou
Pre ľahšiu straviteľnosť som stehno najskôr povarila. potom okorenila a osolila a dala na pekáčik na trošku...
Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...
Ragú z diviny
Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf...
Tuniak v sezame s brokolicou
Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, ...
Zajačia restovaná pečeň na zázvore
Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký...
Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Pečené kurča s plnkou, ryža a opečené zemiaky
Dnes sme mali na obed kuracinku. Takto upravenú máme často na našom stole.
Prekladaný gazdovský gratin
Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď...
Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди
A zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo ukuchtiť....
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...
Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...
Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Halušky z cukety; mleté mäso v paradajkovej omáčke s cuketovými šupkami
Cuk-cuk-cuketa, , čo vymyslieť, aby sa nám neprejedla . Urobila som halušky z...
Hovädzia roštenka dusená na fazuli a čili
Tento recept je pre milovníkov pikantných jedál. Ochutnala som ho troška v inej podobe/mäso bolo na...