Moja alternatíva na Caesar šalát

katka311 - fotkakatka311, 6. januára 2014
Moja alternatíva na Caesar šalát
Foto: katka311

Je to môj obľúbený šalátik :)

Suroviny

Prísady:
1 ks
1 ks
3 ks
200 g
Dressing:
1 ks
2 čl
2 strúčik
štipka
štipka
štipka
štipka
2 dl alebo (kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát očistíme nakrájame a dáme do misy. Umyjeme aj paradajky a uhorku a tiež pokrájame a dáme do misy.

  2. 2

    S ručným šľahačom vymiešame prísady dressingu (cieľ je aby sme nakoniec dostali krémovu hmotu). Najprv vymiešame žĺtko s horčicou potom olej a koreniny a aj pretlačený cesnak. Nakoniec pridáme smotanu (môže byť aj kyslá smotana ale bude mať potom hustejšiu konzistenciu) a aj worchesterovu omáčku. (Všetky prísady pridávame podľa chuti, čiže môže byť menej alebo viac ako uvedené.) Dressingom polejeme zeleninu.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky ktoré solíme a posypeme čierným korením. Upečené kuracie prsia pridáme na šalát.

  4. 4

    Šalát tiež ešte posypeme krutonmi (rožky nasekané na malé kocky a opražené na panvici do chrumkava) a môžeme aj hneď podávať

Diskusia k receptu

mirop
tak toto cezar salat nieje ani nahodou, aj ked moze byt dobry...
boxik
Chutný šalátik môžeme ho nazvať podobným šalátu caesar , pretože naozaj je to niečo čo ním nemôže byť už len pre tú uhorku či ľadový šalát na miesto rímskeho či nepoužití parmezánových hobliniek a aj použitie nevhodných korenín a smotany do dresingu hovorí o tom že je to niečo iné ako šalát caesar. Ako hovorím , netvrdím že je to zlé, ale pri takýchto klasikách by som bol veľmi opatrný s používaním náhrad a nevhodných doplnkov.
radox1
ja byt adminom,tak pod tymto nazvom ten recept nepustim.
dunkelmi
Nechajte to dievča žiť, veď len včera sa zaregistrovala, má len 17 r. a hneď taká kritika. Rodičia môžu byť na ňu hrdí, že sa kdesi nefláka a zaújma sa o varenie, na rozdiel od väčšiny jej rovesníčok.
Nebuď sklamaná Katka 311, držím Ti palce v ďalšom experimentovaní.....
radox1
katka var,uz len to je uspech ze v 17 varis.
alenka25
Katka, urcite sa nenechaj odradit :) Nazov receptu by som uplne zmenila na "Moj salat" a nikto by ti tu nenapisal ani pol kriveho slova :) I ked, neprajnici sa najdu vsade....bohuzial. Tvoj salat vyzera uzasne :)
aknimak
Nechajte dievča žit! Podla nej je to jej Ceasar salat a basta. Čo ste vy vedeli varit v 17 rokoch vy kritici hááá. Katka, len var moja a nedaj sa odradit. Frfloši musia predsa byt. A vyzera skvele.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia