Výborné rebierka

slavkabis - fotkaslavkabis, 29. decembra 2014
Výborné rebierka
Foto: slavkabis

Tento recept mi dala moja švagriná a vždy keď máme chuť na rebierka, pácujeme a pečieme len týmto spôsobom

1/2 minút
príprava
2,5 minút
na 100-150 °C

Suroviny

2 PL
2 ČL
2 PL
6 strúčikov
2 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie zmiešame a potierame mäsko.

  2. 2

    Necháme marinovať aspoň 3 hodiny.

  3. 3

    Pečieme v rúre na 100 stupňov (max. 150 stupňov), pokiaľ mäsko nie je mäkké, čo trvá aj dve a pol hodiny ale výsledok stojí za to. Mne sa osvedčilo piecť v jenskom skle. Pred dopečením môžeme pridať na teplote rúry, aby mäsko dostalo chrumkavú kôrku. Dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

dara2112
Ked to pečieš podleješ vodou a prikryješ? Určite vyskusšam vyzera to fajnovo a u nás take sladko medove masko ide.Dakujem za inšpiráciu. A prajem všetkým krásneho silvestra a všetko naj v novom roku
boxik
Osvedčený spôsob a veľmi chutný, na vylepšenie pred dopečením vysokou teplotou potieram zvyškom marinády , výsledkom je nádherne vyzerajúci chrumkavý povrch rebierok , tie tvoje vyzerajú nejaké smutné možno preto že im asi chýba to dopečenie vyššou teplotou.
slavkabis
dara2112 - nepodlievam vodou, ono pustí svoju šťavu. a tým že to pečiem v jenskom skle, tak sa nevysušuje
slavkabis
boxik - áno, nedopiekla som vyššou teplotou lebo sa mi mäsko nezmestilo do jenského skla, tak som ich piekla v sáčkoch na pečenie vo veľkom pekáči a už to dopečenie nie je ono. ale chutilo aj tak výborne :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha