Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...
Generál Tso-s Chicken
Poznáte toto jedlo? Recept v slovenčine som nenašla. Je to trochu "piplačka", ale výsledok stojí zato....
Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....
Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...
Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...
Kuřecí řízek po italsku
Tak jsem kdysi vymýšlel jak vylepšit kuřecí řízky to už je takových 25 let a dělá se...
Furmanská kapsa
Dnes sme mali veľmi chutný obed... možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ...
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Danielia pečeň s ovocnou omáčkou
Tento recept na pečeň z diviny mi poradil jeden pán. Tak som to skúsil a je...
Slovenský eintopf - Francúzske zemiaky
Sú pochybnosti o pôvode toho receptu. Ale @zemo v zážitku zo dňa 2. 9. 2OO9 došiel v...
Kura na smotane a zemiakoch
Ostrúhané zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme do misy, okoreníme a nakrájané maslo poukladáme na zemiaky....
Staroslovanské bravčové rebierko
tento recept som našla v starom časopise, mam ich doma kopec, no a zaujal ma práve prílohou......
Foie gras s gaštanovou omáčkou
Základ receptu je z letáčika pribaleného ku gaštanom. Ja som si mierne upravila množstvá surovín na...
Vianočná chobotnica
Chobotnici máme už pár let na vánoce (máme i kapra, ale ten má moc kostí:-))
Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...
Kuracie prsia so syrom
Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...
Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...
Amur na pare
Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ...
Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho
Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho švagra, ktorý za „morom“,...
Bôbkapusta s údeným rebierkom, klobáskou a vylúskaným bôbom
Keď som bola doma v rodnom kraji dostala som krásny vylúskaný bôb, bol síce zamrazený, ...
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Údené bravčové koleno s kapustou
Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.