
Bravčová pečienka v parnom hrnci
Takto pripravujem pečienku na panvičke, ale za pokus to stálo aj v parnom hrnci. V...

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....

Játra na cibulce a chilli jako minutka
Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská...

Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...

Plnená paprika
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky. Až do...

Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi
Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili,...

Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...

Guláš podľa Jamieho Blanca
Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.

Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.

Rukolový šalát s krevetami
Jednoduchý, ale výborný univerzálny šalát. Univerzálny preto, lebo kto nemá rád krevety, môže...

Zapekaná kapusta so zemiakmi
Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...

Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Jelenie plece na znojemský spôsob
Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na...

Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...

Filé zapečené s topeným syrom
Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.

Bravčové mäso s červenou šošovicou
Šošovicu namočíme na 15 minút a dáme variť na ďalších 15 minút, pridáme štipku soli a...

Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok
Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici domäkka.

Plnená teľacia hruď
Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku. Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne (...

Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Chuťovky na bagetke na kedykoľvek
Aj toto bolo dnes na mojej meninovej oslave. V podstate jednoduché, len treba nápad.

Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma...

Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

Pikantná pľúcková polievka
Umyté pľúcka dáme do vody, pridáme cibuľu, osolíme a uvaríme do mäkka.

Kuracie soté na arabský spôsob
Milá varecha. Rozhodla som sa uverejnit zopár receptov ktoré su pripravované s vášnou...

Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Kuracie kúsky na hríboch
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na rozpálenom oleji, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme....

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...

Príma kapusta...
To je naše obľúbené jedlo, lebo je z jedného pekáča... málo roboty a veľa jedla... :-)))