
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...

Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou...

Kurča pečené v plnke
Plnené kurča sme nemali ani nepamätám. Kým som ho plnila klasicky, prsná časť ostávala na...

Veľkonočná povnina
Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:-...

Špekáčikový paprikáš (párkový, klobáskový, kombinovaný)
Nemam diakritiku, tak sa budem snazit pisat zrozumitelne: Kolegynka ma kedysi davno potesila tym, co robi...

Pikantné krevety
Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj...

Losos na bylinkách ... v alobale
... pangasius mi , , smrdí, , šťuku som nezohnal , ...

Pečené brambory s cibulí, česnekem a slaninou
Občas je třeba uvařit něco rychlého a jednoduchého. Brambory máme rádi, takže vše zamíchat a...

Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

Kuracie prsia s krustou, s omáčkou z granátového jablka, so zemiakovou kašou a pomarančovým chutney
Do tohto jedla som sa snažil dať veľa z toho, čo som sa doteraz naučil a...

Moja kuracia mňamka
Kuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, ...

Dubákové rizoto
Dubáky patria nesporne medzi slovenské pochúťky. Používajú sa čerstvé i sušené. Pridávajú sa do...

Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami
Tento recept je môj vlastný čo sa týka mäsa a hríbov, ale tie zemiakové pusinky minule...

Krabie tyčinky s paprikou
Na panvicu dáme olej a cibuľu, ktorú speníme, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, vodu, osolíme, ...

Hašlama / Haşlama - turecký guláš
Výborné, teplé hlavné jedlo, ktoré patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom chutí skvelo :-)...

Bramboráky s anglickou slaninou a křenem
Očištěné bambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu.

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...

Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...

Kura na šampiňónoch a rozmaríne
Tento recept je môj vlastný výmysel, rada ho robím preto, že je chutný ale aj...

Plnené lokše
Takto naplnené lokše voláme, že sú na vraní spôsob. Ja sa ich neviem dojesť...

Zapekaná krkovička s nivou
V surovinách neuvádzam množstvá, každý si ich upraví podľa počtu stravníkov. Pokrájané zemiaky predvaríme 10 min.

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...

Cestoviny s tuniakom
Tento recept som si vymyslela sama. Keď som ho varila priateľovi, skepticky na mňa pozeral...

Kuracie rolky so stonkovým zelerom
V skleníku sa začalo dariť stonkovému zeleru, tak sa ho snažím využiť v kuchyni. Aj...

Pečený bravčový bok
Netradične pečený bravčový bok, umytý osušený nakrájame na väčšie kocky...

Terina z kuracích pečienok
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pečienky umyjeme, očistíme...

Jadranské topinky
Taky někdy nevíte co na chleba? Já docela často, je to horší, než vymýšlet oběd....

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou
Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky...

Pečené kura po portugalsky
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/...

Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...