Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1100 g |
|
1 ks (menší) |
|
410 g (z konzervy) |
|
2 ČL |
|
400 g |
|
340 g (v konzerve) |
|
2 PL |
|
2 - 7 ako kto znesie |
|
6 - 10 strúčikov |
|
250 g |
|
2 ks (veľká) |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mäso krájame na 1 cm kúsky. Pór na drobno. Papriku pokrájame na 1 cm kúsky. Šampiňóny na 2 cm kúsky. Cesnak a čili posekáme na drobno a množstvo si zvolíme ako máme radi. Všetko máme pripravené môžme isť variť. Pôjde to rýchlo tak odporúčam mať všetko pripravené.
-
2
Do hrnca dáme na olej podusiť krájanú papriku a pór do mäkká. Pridáme čili a cesnak asi polovicu z množstva. Podusíme krátko.
-
3
Pridáme na to mäso a necháme zatiahnuť za stáleho miešania.
-
4
Keď je mäso zatiahnuté pridáme paprikovú pastu. Krátko podusíme.
-
5
Teraz dáme do hrnca paradajky z konzervy a paradajkový pretlak. Tak 2 - 3 minúty podusíme.
-
6
A pridáme šampiňóny zase 2 - 3 minúty dusíme .
-
7
Napokon pridáme kukuricu a fazuľu a zvyšok cesnaku a čili. Necháme prejsť varom asi 5 minút. Na zaver dáme oregano. Pripadne dosolíme ak je malo slané. Odstavíme zo sporáka necháme postať 5 minút.
-
8
A môžeme servírovať. Ja mám rád k tomu ryžu. Dobrú chuť Vám želám.
Diskusia k receptu