Krkovička aj zemiačiky.. všetko spolu

mojack - fotkamojack, 26. novembra 2010

Jednoduchá z jedného hrnca ...aj zemiačiky..

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
1 kg
200 ml
 -nastruhaný




Postup

  1. 1

    Pekáč / alebo hrniec v ktorom sa da piect, rimsky.../,potrieme maslom,naň dáme roztlačený cesnak.Trochu to popražim. Krkovičku si narežem na plátky, osolim,posypem červ.paprikou a dám na pekáč.

  2. 2

    Zemiačiky si očistím, umyjem a pokrájam na mesiačiky.Tak isto trochu posolím, posypem rascou a premiešam.Tieto krásne zemiačiky dám na plátky krkovičky.Iba trochu poprášim vegetou a pomaly vylejem mlieko. A už len dať do rúry na 50 minut upiecť.

  3. 3

    Všetko sa nám krásne upečie.Na tanier dám krkovičku a zemiačiky.Posypem nastrúhaným syrom.A samozrejme šalát...

Diskusia k receptu

sofias
Perfektny recept. To mlieko ma tam trochu zaskocilo, ale moze to byt vyborne! Urcite vyskusam, dakujem :).
mojack
Mlieko sa " strati " pri pečení. Práve preto je potom krkovička štavnatá.
evanaaa
Robievam podobne, niekedy dám vykostené stehná, ale opačne- najprv zemiaky a na to mäso, potom to polejem, ale várovou smotanou.
mojack
Ja krájam tenke plátky, keby som ju naklepala, tak by ostali diery :- )))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia