Kura z mikrovlnky

brituska - bez fotkybrituska, 16. mája 2010
Kura z mikrovlnky
Foto: brituska

Piekla som kuracie stehienka v mikrovlnke za použitia "cripsu". Nie každá mikrovlnka to má, ale je to fantastická vec. Je to špeciálny tanier do mikrovlnky, Zobraziť celý popisPiekla som kuracie stehienka v mikrovlnke za použitia "cripsu". Nie každá mikrovlnka to má, ale je to fantastická vec. Je to špeciálny tanier do mikrovlnky, ktorý sa behom chvíle rozpáli na 200 stupňov a tak sa kuriatko upečie ako v rúre - má kôrku.

Suroviny

1  kg
1  čaj. lyžička
2  pol. lyžice
1  čaj. lyžička
1
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie stehienka umyjeme a dáme bokom. Z ostatných surovín krátko prevaríme marinádu a vložíme do ešte horúcej kuracie stehienka. Necháme ich tam aspoň dve hodiny marinovať. Potom ich vyberieme a dáme do mikrovlnky upiecť za pomoci cripsu. Počas pečenia ich sem-tam pretrieme zbytkom marinády. Soľ som neudala, pretože ja solím len minimálne, alebo vôbec. Je to upečené rýchlejšie ako v rúre. Dobu pečenia treba nastaviť podľa návodu k mikrovlnke.

Diskusia k receptu

papradka
Brituška aj ja mám mikrovlnku s funkciou crisp, ale moc v nej nepečiem mäso, lebo celá rúra je po pečení špinavá a musím ešte venovať čas na jej čistenie.Tie stehienka vyzerajú chutne, určite vyskúšam.Bola by som rada, kto má dobré recepty do mikrovlnky, aby sa s nami o ne podelil.
cistinka
Myslím že Brituška pri svojej prehnane pedantskej hygienickej čistotnosti je rada, že má čo umývať :-)))
Inak tie stehienka som minule podľa tvojho receptu piekla v trúbe a boli bohovské.
sovka62
Stehienka robievam v mikrovlnke tak, že využijem funkciu kombinované varenie. Uložím ich na mriežku, zapnem kombi a nakoniec na chvíľu gril. Sú hotové asi za 20 minút.
coldbery
Tiež tak pečiem v mikrovnke ako ty ,,sovka" a je to naozaj oveľa skôr ako v rúre a mne sa zdá,že aj šťavnatejšie :-))
danap
v mikrovlnke s funkciou "crisp" peciem aj cele kura-rozrezane na polovicu, zemiaky, pizzu aj babovku, je to ovela rychlejsie ako v rure
bedrunka
Mám rada progres. V mikrovlnke iba akoby predpečiem - 7-10 min z oboch strán a potom klasicky dopečiem (kurča, bravčové vcelku). Robila som tak aj mäso na živánsku a potom šup s ostatnými prídavkami do alobalu a do pahreby. Výhodné, hlavne keď nestíhaš.
olga42
Milá Btrituška.Ak budeš taká dobra prosím napíš mi či si kosti na stehienkach niečim obalila,a či si to piekla na crips platni.Srdečne ďakujem.olga
45678
@o ľga42 pani Oľga, máte mikrovlnku s grilom, alebo ktorá má priamo program crips, aký je postačujúci výkon grilu na upečenie mäska? veľmi potrebujem získať informácie a neviem, do ktorej diskusie by to bolo vhodné, opakujem sa, ... budem vďačná za skúsenosti, nielen od pani Oľgy :-)
olga42
45678.Dlhšie som na internete nebola ale píšem až teraz mám mikrovlnku s Crips platňou,je tam aj varenie v pare.Pečiem všetky koláče s polovičnej dávky na Crips platni.Vypražam ryby,karfiol,len rezne nie,aj zapekán zemiaky zo zeleninou.Treba to len vyskušať.Robila som aj masko kuracie ale v tom nemám ešte taku prax.Až budete niečo potrebovať poradiť napíšte odpišem rada.
olga42
Daju sa tam robiť aj lupienky,zemiaky opečemé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia