Kuracie stehná na provensálskych bylinách

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 2. októbra 2012
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu: zmiešame olej, štipku soli, mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a provensálske bylinky. Do marinády naložíme stehná a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré sa upečú spolu so stehnami. Očistíme ich a nakrájame na mesiačiky, to isté urobíme s cibuľou. Hodíme na plech, okoreníme, trochu osolíme a premiešame.

  3. 3

    Každé zo stehien obalíme v plátku slaniny a poukladáme ich na zemiaky. Keď nám zvýšila marináda, tak ňou môžme stehná poliať. Pečieme 40-45 minút.

Diskusia k receptu

renka73
Páči sa mi že sa to pečie všetko naraz :-) vyskúšam
rein
aj ja určite skúsim,vypadá to prudko jedlé
gabculka
Zajtra budú tieto stehienka, práve teraz som ich namarinovala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia