Jelení močing s medovou cibuľkou
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 9. septembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
8 dl |
|
100 g |
|
Paštrnákové pyré: | |
2 kg |
|
2 dl |
|
200 g, alebo kyslá smotana |
|
1 dl |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Jelení močing umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Vo veľkom hrnci mäso opražíme z každej strany a vyberieme. V tom istom hrnci orestujeme pokrájanú koreňovú zeleninu do zlata, pridáme cibuľu, koreniny a restujeme do hneda. Pridáme cukor a trochu šípkového lekváru, necháme mierne skaramelizovať, podlejeme červeným vínom a zalejeme vodou.
- 2
Necháme zovrieť a do základu vložíme orestované mäso. Prikryjeme a dusíme v rúre na 180°C približne 2 hodiny do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, základ rozmixujeme a dochutíme šípkovým lekvárom, červeným vínom, soľou a korením. Podľa potreby a hustoty ešte zvaríme.
- 3
Pyré: paštrnák nakrájame a dáme variť do osolenej vody spolu s mliekom. Uvaríme do mäkka, precedíme a rozmixujeme. Pridáme crème fraîche, smotanu, premiešame a dochutíme soľou a korením.
- 4
Medová cibuľka: cibuľu pokrájame na mesiačiky. Vo väčšej panvičke rozpustíme med, pridáme ocot a necháme zovrieť. Pridáme cibuľu, korenie, bobkový list a podusíme do mäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu