Foto: gordonko
...dnes som tom videl a jedol prvý krát ... chutilo mi to Zobraziť celý popis...dnes som tom videl a jedol prvý krát ... chutilo mi to .... pôvodne sa to vraj robilo zo stehnom ,alebo krkovičkou ,ale ani kuracinka tomu neublížila
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
.. potrebné suroviny
-
2
očistené zemiaky si nakrájame na tenké plátky .... 2 - 3 mm
-
3
do misy s nakrájanými zemiakmi pridáme postrúhaný syr , vegetu , soľ ...
-
4
... smotanku ,čierné korenie , olej
-
5
všetko v mise premiešame a polovičku rozložíme v oleji vymastenom pekáči
-
6
na rozložené zemiaky poukladáme rozporcované kúrence - bez prs , tie som dal mimo do marinády na inokedy ....... kuracie mäso osolíme poprípade trochu vegety
-
7
a rozložíme zbytok zemiakov aj ,,šťavy,, prikryjeme druhým pekáčom a dáme na hodinku do trúby + - 220 °C
-
8
po hodinke odkryjeme a ešte necháme zapiecť cca 15 - 20 minut
-
9
hotovo
-
10
.... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu