
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

Rybie filé po labužnícky
Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky...

Pečené čínske rezance a lá Lali
Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Rezníky naopak
Toto jedlo je pre každého, koho už omrzeli klasické nedeľné rezne :) Naučila ma ich robiť moja...

Kavarma
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a...

Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...

Kuracie stehná v pivovej marináde
Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce...

Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo...

Zapekané kuracie prsia
Recept som dostala od mojej kolegyne. Je dobrý, príprava nie je náročná. Milujem recepty ktoré...

Huspenina
Všetky suroviny som umyla. Kožky som znovu zrolovala, tak ako som ich kúpila. Do kuchty som dala...

Bravčová pečeň pečená v čepci
Keď som u mäsiara zbadal, že predávajú čepiec bola moja voľba čo variť vyriešená. Hneď...

Pečená plnená paprika
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju...

Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
..... recept, ktorý máme radi.......

Kuracie rezne v zemiakovej placke
Tento recept som jedla v reštaurácii. Úžasný a ako vonia.

Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame...

Ťavie hrby
Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť....

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Chrumkavé kuracie nugetky z rúry so sladkokyslým dipom
Vďaka kukuričným lupienkom perfektne chrumkavé nugetky upečené v rúre len s malým množstvom oleja, to je skvelá voľba pre všetkých milovníkov jedál z rýchleho občerstvenia....

Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...

Výborný sýty šalát
Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál.....

Tava vo fľaši
Tava je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré robievam najmä v lete z čerstvej zeleniny. A...

Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...

Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce
Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak...

Kuracie prsia s pórom - parný hrniec
Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme...

Šalát Mimóza
Starý známy ruský recept. Nič ťažké, obyčajná skladačka. Naspodok tuniak alebo sardinky, varené...

Guľaš z trúby
Všetké suroviny sú moje vlastne , vyprodukované počas roka, takže je o to chutnejší, okrem korenín.

Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...

Kuracie prsia na zelenine
Kuracie prsia môžem na všetky možné spôsoby a toto je jeden z nich.