Foto: kimlo
Výborná pochúťka na chlieb alebo pečivo.
8-10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
480 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky asi 1x1cm a mäso na kocky 2x2cm. Dáme do väčšej misky, pridáme soľ a dobre premiešame. Všetko zalejeme dobrým bielym suchým vínom (ja som použil Veltlín zelený...) a vložíme do pomalého hrnca. Varíme na nízkom stupni LOW 8-10 hodín.
-
2
Po uvarení je mäso mäkké a rozpadáva sa na vlákna... ešte ho trocha rozpučíme "šťouchadlom" na zemiaky a premiešame. Naplníme do pohárov alebo misiek, ktoré nakoniec zalejeme vzniknutou šťavou a masťou...
-
3
Po vychladnutí dáme do chlaničky stuhnúť. Natierame na chlieb alebo pečivo. Pre dlhšie použitie možno aj sterilizovať ale neskúšal som...
zelam ti pekny letny den :-)
určite sa zmestí... :-).. ja osobne mám ten menší 3,5 l, to úplne postačuje a nezaberá veľa miesta.
Skoda ale nemam cas sa venovat vareniu.
Skus tuto variantu tzv. pulled pork z pliecka ked uz mas pomaly hrniec, inac gulas je z neho sam super.
pekny den ti zelam ☺
Ahoj Feri, tiež čakám až sa ochladí a skúsim tú huspeninu.
Vďaka za tip, vyskúšam...
V rúre s tým skúsenosti nemám ale čo som pozeral diskusie, tí čo to robili v rúre spomínali teplotu 120 st.
ja som ho kúpil cez alza.sk
Crock-pot, to je vlastne originál, myslím že je to dokonca patent tejto značky.
Ja robievam masť a oškvarky minimálne zo 4kg slaniny, na to by mi môj 3,5 l hrniec nestačil...ale ďakujem za tip, keď budem robiť menšie množstvo tak skúsim.
@hrusticka76 ja robievam na 100 a vtedy to trva cca 6-8 hodin, zalezi od druhu masa, je rozdiel medzi bocikom a plieckom. Urcite sa da aj na 120 a kratsi cas ale to uz by som asi obcas kontrolovala a premiesala
ja som si na slovensku pred troma rokmi kupila tuto znacku
www.hej.sk/pomaly-hrniec-eta-slowpot-0132-90000-ne...
som s nim velmi spokojna, ak budes kupovat pomaly hrniec zober si s vacsim objemom, je to vyhodnejsie,
ja varim v nom aj dzemy, zemlovku,plnenu papriku, kura sa v nom krasne upecie, teda vsetko to, co sa vari v obycajnych hrncoch a aj v rure, da sa v nom upiect aj kolacik a chlieb,
ak sa rozhodnes pre kupu, nech sa ti v slowcookeri dobre vari a vsetkym chuti,
pekny den ti zelam ☺
Kľudne daj bôčik, suché to určite nebude, pomalý hrniec má totiž aj tú výhodu že sa z neho tekutina neodparuje, takže akurát bude viac mäsa a menej masti.
Ďakujem pekne za rady a prianie, si veľmi milá :-)
vďaka:-)
www.dedra.cz/cs/el7979-combivar-varne-a-tlakove-cent...
Robila som v ňom aj masť a oškvarky boli luxusné. A čo najviac oceňujem - NIČ sa nepripáli. Tak mrknite na link...
Inak, tento recept je naozaj geniálny, poznám ho už dávnejšie, vďaka @Kimlo za pripomenutie. A samozrejme plný počet hviezdičiek:-)
Som rád že chutilo... tiež mám v chladničke zopár pohárikov zasterilizovaných...
Ďakujem za recept. Pekný zvyšok večera prajem.
Krásne fotky tejto dobroty! Som rád že chutí.. :-)
Dobre že si mi tento recept pripomenul kamarát! Dlho som nerobil. V tých pohároch na fotke to aj zavaras alebo to je na rýchly konzum?
Ja to dávam do pohárov horúce. Viečka mám čisté a suché a vrch pohára po naložení poutieram čistou utierkou do suchá. Dám viečko zatočím a nechám ochladnúť, Potom pri otváraní to riadne berie vzduch, ako keby boli v pare. Mne to vydrží aj mesiac. Dlhšie neviem, lebo sa záhadne vytratia. Teraz keď je teplo to mám v starej chladničke, nech sa to neroztápa. Veď som to robil 3 kg bravčového pleca a 1,5 kg surovej slaniny a tieto 4 poháre už len ostali, lebo som ich nechal doma. Ostatné poháre som zobral na chalupu a momente bolo po nich. Ja mám 5,5 l pomaly hrniec a tam mi to množstvo vošlo.
Také patentné poháre mám tiež. Preto som sa pýtal či si to v nich nezaváral, lebo ja som to uz aj zavaril ale do obyčajných pohárov. V týchto to vyzerá veľmi dobre. Vďaka za inšpiráciu. :-)
Dnes som mal také zdravé a ľahké raňajky, takejto dobroty od teba.