Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 10. mája 2012

Po strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, tak som ho urobila. Fliačky som v špajzy nemala, Zobraziť celý popisPo strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, tak som ho urobila. Fliačky som v špajzy nemala, tak som ich nahradila vretienkami - vrtuľkami. Ja som ich síce len ochutnala, ako sa hovorí, pod jeden zub, ale manžel s dcérou si pochvaľovali. Ako oblohu som pripravila mladú čerstvú zeleninku.

6
porcií
10 - 15 minút
príprava
15 - 25 minút
na 180- 150 °C

Suroviny

300 - 500 g
400 g - 1vrecko
2 ks
500 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si :

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si pokrájame šunku ( krkovičku ), potom zomelieme alebo rozmixujeme.

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si uvaríme vretienka - vrtuľky, v smotane rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a biele korenie.

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Vretienka - vrtuľky pomiešame so šunkou.

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Presypeme do pekáča, ktorý sme potreli olejom a vysypali strúhankou.

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejme ich pripravenou smotanou.

     Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme ich zapiecť asi na 15 - 25 min. do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme z rúry a podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto robím aj ja, len používam fliačky, ale to je jedno aké cestoviny sú tam, je to dobré tak či tak.
soncya
Super! Sladká smotana sa dá nahradiť polotučným mliekom, garantujem, že keď ho zmiešaš s kyslou smotanou a vajíčkami tak to nebude vôbec poznať. A ušetríš!
mamatata2
Šunkovrtuľky veru môžem, krásne si ozdobila tanier. Aj ten, čo zeleninu nemusí, takto nemá šancu odolať dobrému a peknému jedlu.
hubata
Vďaka za pripomenutie, veru tiež som na toto jedlo pozabudla. A ešte mám v mrazáku zamrazenú šunku z Veľkej noci, takže materiál na šunkafleky mám, už stačí len upiecť.
mracik9
Tak toto som už dávno nejedla,určite super inšpirácia.Akurát pred včerom som z mrazáku vybrala šunku a robila som k nej šošovicový prívarok a zvýšilo aj na šunkavrtuľky,tak ide sa na to,ďakujem.
evanaaa
Ja som tiež donedávna nevedela, žeby sa údené ( šunka) mohlo zmraziť, poradila mi to predavačka - mäsiarka ( u súkromníka) keď som kupovala s predstihom pred Vianocami, aby mi to vydržalo. A maal som tsm dve kilá rozporciované.
mariaklara
tak a po dlhej dobe sa znovu vraciam k tomuto jedlu, dnes to zvládame spoločne s manželom, nakoľko ešte sadra zdobí moju ruku...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia