Foto: mariaklara
Po strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, tak som ho urobila. Fliačky som v špajzy nemala, Zobraziť celý popisPo strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, tak som ho urobila. Fliačky som v špajzy nemala, tak som ich nahradila vretienkami - vrtuľkami. Ja som ich síce len ochutnala, ako sa hovorí, pod jeden zub, ale manžel s dcérou si pochvaľovali. Ako oblohu som pripravila mladú čerstvú zeleninku.
porcií
príprava
na 180- 150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Najskôr si pokrájame šunku ( krkovičku ), potom zomelieme alebo rozmixujeme.
-
3
Medzitým si uvaríme vretienka - vrtuľky, v smotane rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a biele korenie.
-
4
Vretienka - vrtuľky pomiešame so šunkou.
-
5
Presypeme do pekáča, ktorý sme potreli olejom a vysypali strúhankou.
-
6
Zalejme ich pripravenou smotanou.
-
7
Dáme ich zapiecť asi na 15 - 25 min. do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme z rúry a podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu