Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15/15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Umytú bravčovú pečeň rozdelíme na 6 porcií,tak isto si odkrojíme 6 ks kápky 20X20.Čo to tá kápka je? Je to blana prerastaná bravčovou masťou v ktorej su obalené črevá v prasiatku vyzerá to jak mapa .Štvorce naplníme pečienkou podbradkom ,alebo slaninkou,cibuľou nakrájanou na kolieska ,slabo posolíme ,aby pečeň nestvrdla,okoreníme a zabalíme do kápky a dáme piecť, podlejeme troškou vody, asi pol deci a pečieme, pri teplote 2oo C,to si pustí svoju masť.Podávame s čím chcete, hodí sa k tomu všetko.
- 2
Neviem,či u nás dostať v mäsne tú sieťku,v českých mäsnách ju dostať,nosím si ju z Českého Tešína.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu