Bravčová pečeň po sedliacky

danculka - fotkadanculka, 12. novembra 2010

Recept mám,ako spomienku na staré dobré časy,ked sme chovali prasiatka.

6
porcií
20 minút
príprava
15/15 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
6 ks, prerastaný
1 ks
2  ks, stredná
trošku




Postup

  1. 1

    Umytú bravčovú pečeň rozdelíme na 6 porcií,tak isto si odkrojíme 6 ks kápky 20X20.Čo to tá kápka je? Je to blana prerastaná bravčovou masťou v ktorej su obalené črevá v prasiatku vyzerá to jak mapa .Štvorce naplníme pečienkou podbradkom ,alebo slaninkou,cibuľou nakrájanou na kolieska ,slabo posolíme ,aby pečeň nestvrdla,okoreníme a zabalíme do kápky a dáme piecť, podlejeme troškou vody, asi pol deci a pečieme, pri teplote 2oo C,to si pustí svoju masť.Podávame s čím chcete, hodí sa k tomu všetko.

  2. 2

    Neviem,či u nás dostať v mäsne tú sieťku,v českých mäsnách ju dostať,nosím si ju z Českého Tešína.

Diskusia k receptu

remcula
Kápka je určitě bránice, ráda ji používám na sekanou a různé závitky. Dobře se propeče, je krásně křupavá. @Danculka , moc fajný recept, já bych játra raději moc nesolila, snad jen drůbeží. Zvláštní kombinace s tím lalokem, hmmm.
danculka
Tú soľ treba použiť,ked´je to v tej bránici zabelené a dáva sa piecť.
gizy
je to mnamka,pamatám si to z cias,ked babka chovala prasiatka robievali sme to na každej zabíjačke,ona tej blane hovorila čipka
danculka
Každý kraj má na tú blanku iné meno,ale že je to chutné to je pravda.Dík.
evanaaa
Niekde sa tá sieť volá aj nevestin závoj, chcela by som to na upečenie bravč. panenky, ale asi to nedostanem nikde.
danculka
Môže to byť,aj ja plním panenku mäsom, čo ide do klobás a potom zabalím do toho závoja a pečiem,aj to nemá chybu.Vedela by som ti ho kúpiť,ale je to háklivé na posielanie poštou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia