Foto: dvorka
Je to rýchle, chutné a variabilné jedlo. Môže sa jesť k ryži, k na rôzne spôsoby upraveným zemiakom, so zeleninou, s chlebom, alebo len Zobraziť celý popisJe to rýchle, chutné a variabilné jedlo. Môže sa jesť k ryži, k na rôzne spôsoby upraveným zemiakom, so zeleninou, s chlebom, alebo len tak uždibovať z kastróla kým už nie je k čomu jesť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V panvici na troške masti som orestovala tenké pásiky cibule. Umyté pečienky som nakrájala na 0,5 cm pásiky a pridala do panvice. Opiekla, posypala hladkou múkou, premiešala, ešte trošku opiekla a zaliala som vriacou vodou tak, aby som mäsko zakryla. (My máme doma radi aj šťavu len s chlebom, preto jej musí byť viac). Okorenila som mletou červenou paprikou, mletou rascou a korením na divinu. Priliala som trošku paradajok s cesnakom čo som robila podľa receptu tu z Varechy. Zamiešala a zakryla pokličkou. Dusila som ani nie pol hodinu, kým boli pečienky mäkké. Až potom som primiešala paradajkové pyré. Môže byť aj pretlak, alebo dobrý nie sladký kečup. Pyré sa môže zameniť horčicou, ale nemusí sa dať ani jedno ani druhé.
-
2
Ako prílohu som varila ryžu - parboiled. Je to dlhozrnná ryža upravená tak, aby v nej vraj ostali cenné látky ktoré sa z bežnej bielej ryže odoberajú. Striedam ju s celozrnnou a niekedy varím jednu aj druhú spolu, lebo obe sa varia dlhšie ako biela. Dva hrnčeky ryže som trochu opiekla na kvapke oleja, zaliala litrom vriacej vody, premiešala.
-
3
Nechala som variť bez ďalšieho miešania na najmenšom plameni pokiaľ sa voda vyvarila. Urobia sa také pekné kráteriky a ryža sa nepripáli. Odstavila som ju, na vrch som dala plátky masla, (nemusia byť) a premiešala.
-
4
Ja zeleninu milujem na všakovaký spôsob a dnes som urobila fazuľkové struky a ružičky karfiolu na troške oleja opečené do chrumkava. Až po dopečení sa posolia.
Diskusia k receptu