Máme radi špargľu, tak som rozmýšľala, ako ju použiť. Skúsila som toto a bolo to výborné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g alebo vykostene stehna |
|
| marináda: | |
| 0,5 dl |
|
| 0,5 dl |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 4 strúčiky nemusí byť |
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 500 g |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks veľká |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobila som marinádu, niekedy dávam aj cesnak, teraz som nedala. Naložila som mäso pokrájané na tenké rezance
-
2
Ošistenú špargľu som pokrájala na 2cm kúsky a dala variť do trochy vody so soľou a štipkou cukru na 5 min. Nachystala som si uvarenú špargľu a šalát
-
3
Mrkvu, papriku a šampióny som pokrájala
-
4
Do woku som dala olej, keď sa rozpálil, dala som mäso aj s marinádou a sprudka opiekla, aby sa mäso zatiahlo, trvá to pár minút
-
5
Pridala som mrkvu, papriku a šampióny a zasa chvíľu naháňala vo woku
-
6
Pridala som špargľu a šalát, stačí teraz iba minútka
-
7
Vo vode som rozmiešala škrobovú múčku a jedlo zaliala, nechala prejsť varom asi 2 min.
-
8
Jedli sme s ryžou









Dakujem za odozvu, som rada, ze chutilo, len neviem, ako si vylovila taky stary rcp :-). Dnes to robievam trochu inak, s ryzovym vinom, to som vtedy nemala, aj trochu iny postup. Samozrejme, ze moze byt aj cinska, resp. pekingska kapusta, asi som vtedy nemala, uz nepamatam.