Pomaly pečené bravčové chvosty

timara - fotkatimara, 22. februára 2016 9:34
Ďalšie recepty »
Pomaly pečené bravčové chvostyFoto: timara

V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)

2 - 3
porcie
720 - 1 440 min
príprava
180 - 240 min
na 130 °C

Suroviny

1 kg
Nálev:
1,5 l studená
100 g
70 g
Marináda:
2 strúčiky
1 ks
3 - 4 PL
1,5 PL
1 PL
150 ml
1 PL
Príloha:
 čerstvý
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Chvosty deň vopred naložíme do nálevu zo studnej vody, soli a cukru, tak aby bolo mäso úplne ponorené. Zakryté dáme na 12 - 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Druhý deň mäso vyberieme z nálevu (neoplachujeme) a zalejeme marinádou, ktorú sme pripravili z pretlačeného cesnaku, chilli, pretlaku, worcester omáčky, lekváru, medu a piva. V tomto bode je možné mäso nechať marinovať ďaľších 12 hodín (ja som však mäso zaliala marinádou a dala hneď piecť).

  3. 3

    Prikryté pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov 3 - 4 hodiny. Počas pečenia chvostíky polievame výpekom a pol hodinku pred koncom môžeme odokryť a nechať zapiecť.

  4. 4

    My sme mali chvostíky na nedeľný obed, preto som zvolila zemiakovú kašu a polníček. Ale podávané s čerstvým chlebom (namáčaným do výpeku) budu chutiť rovnako skvelo ;) (Inšpirácia Apetit).

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist