Pomaly pečené bravčové chvosty

timara - fotkatimara, 22. februára 2016
Pomaly pečené bravčové chvosty
Foto: timara

V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)

2 - 3
porcie
720 - 1 440 minút
príprava
180 - 240 minút
na 130 °C

Suroviny

1 kg
Nálev:
1,5 l studená
100 g
70 g
Marináda:
2 strúčiky
1 ks
3 - 4 PL
1,5 PL
1 PL
150 ml
1 PL
Príloha:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Chvosty deň vopred naložíme do nálevu zo studnej vody, soli a cukru, tak aby bolo mäso úplne ponorené. Zakryté dáme na 12 - 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Druhý deň mäso vyberieme z nálevu (neoplachujeme) a zalejeme marinádou, ktorú sme pripravili z pretlačeného cesnaku, chilli, pretlaku, worcester omáčky, lekváru, medu a piva. V tomto bode je možné mäso nechať marinovať ďaľších 12 hodín (ja som však mäso zaliala marinádou a dala hneď piecť).

  3. 3

    Prikryté pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov 3 - 4 hodiny. Počas pečenia chvostíky polievame výpekom a pol hodinku pred koncom môžeme odokryť a nechať zapiecť.

  4. 4

    My sme mali chvostíky na nedeľný obed, preto som zvolila zemiakovú kašu a polníček. Ale podávané s čerstvým chlebom (namáčaným do výpeku) budu chutiť rovnako skvelo ;) (Inšpirácia Apetit).

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi tvoj recept a uložila som si ho do kk.V niečom mi pripomína pečené,alebo grilované rebrá a tie mi milujeme.
Páčia sa mi aj ingrediencie,ktoré uvádzaš na marinádu.Dostatočne zaručujú dobrú a pikantnú chuť tejto dovolím si povedať,dobroty.
Chvostiky upečiem spolu s rebrami.Som presvedčená,že si pochutnáme.
frezia68
Hneď som Ti pridala 5*,tak chutne vyzerá ten tanier a je to recept,ktorý sa tu neopakuje.Len chvosty nevidieť v ponuke obchodov,ináč sú výborné aj v kapuste,ale to je už iný recept. Krásne si upiekla :-)
havino
fajné, ja teda na chvosty u nás v obchode šťastie mám, ale len do kapustnice ich kupujem, naozaj ma nenapadlo, ich upiecť, či v marináde, alebo bez marinády, určite si ma inšpirovala
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept.
luclup
Vyzera to velmi lakavo! Bravcove chvosty som este nikdy nejedla, ale ak ich niekedy pripravim tak urcite podla tvojho receptu :) samozrejme posielam 5*
timara
Dobré ránko všetkým :) som veľmi rada, že sa vám recept páči a že vás inšpiruje. Ďakujem vám všetkým za pekné komentáre. Pre mňa sú bravčové chvostíky tiež "nový" kus mäsa a mala som obavy či ho zoženiem, ale nakoniec to nebol až taký problém :) Mäsko z neho bolo vynikajúce a po tých hodinách nakladania a pečenia mäkké a rozpadajúce sa. Tým, ktorí sa pustia do receptu, nech sa vydarí a nech si ho vychutnáte tak ako my :))) Pekný deň prajem . . .
radox1
dobry recept.ked peciem prikryte pomaly,ruru vobec neotvaram,nakolko sa prerusuje stabilne teplo a vlhkost.popolievam az pred zapecenim pod grilom,ale iba ak ma maso kozu.
2x radox1 a dosa
timara
@Radox1 ja som piekla pred koncom odokryté, aby sa aj mäso zapieklo aj sa vyredukoval výpek, máme radšej hustejší ;) a nedá sa mi zapekať pod grilom (nemám takú rúru), ale ďakujem za rady, ktoré si prečítajú aj ostaní :)
tiginko
Ďalší z perfektných tzv. luxusných receptov - aj keď zo "zadku" :-)
bubaya
A ja trúba som tie chvostíky len pridávala do kapusty a segedínu k mäsu, aby bolo aj dačo od kosti. Prečo ma nenapadlo upiecť ich???? Prečo????? Ale ja to napravím, obrovská vďaka za nápad aj za skvelý recept.
bubaya
Ešte som zabudla pochváliť za Bernard pivo, aj ja mám veľmi rada.
harpet
Dnes sme chvosty po marinovani konečne mohli upiecť. Výsledok bol viac než fantastický. Veľká pochvala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia