Foto: timara
V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)
porcie
príprava
na 130 °C
Suroviny
1 kg |
|
Nálev: | |
1,5 l studená |
|
100 g |
|
70 g |
|
Marináda: | |
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
3 - 4 PL |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
Príloha: | |
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Chvosty deň vopred naložíme do nálevu zo studnej vody, soli a cukru, tak aby bolo mäso úplne ponorené. Zakryté dáme na 12 - 24 hodín do chladničky.
- 2
Druhý deň mäso vyberieme z nálevu (neoplachujeme) a zalejeme marinádou, ktorú sme pripravili z pretlačeného cesnaku, chilli, pretlaku, worcester omáčky, lekváru, medu a piva. V tomto bode je možné mäso nechať marinovať ďaľších 12 hodín (ja som však mäso zaliala marinádou a dala hneď piecť).
- 3
Prikryté pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov 3 - 4 hodiny. Počas pečenia chvostíky polievame výpekom a pol hodinku pred koncom môžeme odokryť a nechať zapiecť.
- 4
My sme mali chvostíky na nedeľný obed, preto som zvolila zemiakovú kašu a polníček. Ale podávané s čerstvým chlebom (namáčaným do výpeku) budu chutiť rovnako skvelo ;) (Inšpirácia Apetit).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páčia sa mi aj ingrediencie,ktoré uvádzaš na marinádu.Dostatočne zaručujú dobrú a pikantnú chuť tejto dovolím si povedať,dobroty.
Chvostiky upečiem spolu s rebrami.Som presvedčená,že si pochutnáme.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆