Pomaly pečené bravčové chvosty

timara - fotkatimara, 22. februára 2016
Pomaly pečené bravčové chvosty
Foto: timara

V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)

2 - 3
porcie
720 - 1 440 minút
príprava
180 - 240 minút
na 130 °C

Suroviny

1 kg
Nálev:
1,5 l studená
100 g
70 g
Marináda:
2 strúčiky
1 ks
3 - 4 PL
1,5 PL
1 PL
150 ml
1 PL
Príloha:
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chvosty deň vopred naložíme do nálevu zo studnej vody, soli a cukru, tak aby bolo mäso úplne ponorené. Zakryté dáme na 12 - 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Druhý deň mäso vyberieme z nálevu (neoplachujeme) a zalejeme marinádou, ktorú sme pripravili z pretlačeného cesnaku, chilli, pretlaku, worcester omáčky, lekváru, medu a piva. V tomto bode je možné mäso nechať marinovať ďaľších 12 hodín (ja som však mäso zaliala marinádou a dala hneď piecť).

  3. 3

    Prikryté pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov 3 - 4 hodiny. Počas pečenia chvostíky polievame výpekom a pol hodinku pred koncom môžeme odokryť a nechať zapiecť.

  4. 4

    My sme mali chvostíky na nedeľný obed, preto som zvolila zemiakovú kašu a polníček. Ale podávané s čerstvým chlebom (namáčaným do výpeku) budu chutiť rovnako skvelo ;) (Inšpirácia Apetit).

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Páči sa mi tvoj recept a uložila som si ho do kk.V niečom mi pripomína pečené,alebo grilované rebrá a tie mi milujeme.
Páčia sa mi aj ingrediencie,ktoré uvádzaš na marinádu.Dostatočne zaručujú dobrú a pikantnú chuť tejto dovolím si povedať,dobroty.
Chvostiky upečiem spolu s rebrami.Som presvedčená,že si pochutnáme.
Hneď som Ti pridala 5*,tak chutne vyzerá ten tanier a je to recept,ktorý sa tu neopakuje.Len chvosty nevidieť v ponuke obchodov,ináč sú výborné aj v kapuste,ale to je už iný recept. Krásne si upiekla :-)
fajné, ja teda na chvosty u nás v obchode šťastie mám, ale len do kapustnice ich kupujem, naozaj ma nenapadlo, ich upiecť, či v marináde, alebo bez marinády, určite si ma inšpirovala
Vyzera to velmi lakavo! Bravcove chvosty som este nikdy nejedla, ale ak ich niekedy pripravim tak urcite podla tvojho receptu :) samozrejme posielam 5*
Dobré ránko všetkým :) som veľmi rada, že sa vám recept páči a že vás inšpiruje. Ďakujem vám všetkým za pekné komentáre. Pre mňa sú bravčové chvostíky tiež "nový" kus mäsa a mala som obavy či ho zoženiem, ale nakoniec to nebol až taký problém :) Mäsko z neho bolo vynikajúce a po tých hodinách nakladania a pečenia mäkké a rozpadajúce sa. Tým, ktorí sa pustia do receptu, nech sa vydarí a nech si ho vychutnáte tak ako my :))) Pekný deň prajem . . .
dobry recept.ked peciem prikryte pomaly,ruru vobec neotvaram,nakolko sa prerusuje stabilne teplo a vlhkost.popolievam az pred zapecenim pod grilom,ale iba ak ma maso kozu.
@Radox1 ja som piekla pred koncom odokryté, aby sa aj mäso zapieklo aj sa vyredukoval výpek, máme radšej hustejší ;) a nedá sa mi zapekať pod grilom (nemám takú rúru), ale ďakujem za rady, ktoré si prečítajú aj ostaní :)
A ja trúba som tie chvostíky len pridávala do kapusty a segedínu k mäsu, aby bolo aj dačo od kosti. Prečo ma nenapadlo upiecť ich???? Prečo????? Ale ja to napravím, obrovská vďaka za nápad aj za skvelý recept.

Pridaj komentár k receptu: