Kočky na fľaške

mataliptak - fotkamataliptak, 2. septembra 2012

Takto grilované kurča robí moja setra a deťom velmi chutilo tak som ho vyskúšala aj ja ... a je skvelé šťavnaté Zobraziť celý popisTakto grilované kurča robí moja setra a deťom velmi chutilo tak som ho vyskúšala aj ja ... a je skvelé šťavnaté ....a ten názov preto taký , lebo ked volám sestre a opýtam sa čo varí tak povie "moje kočky sa už grilujú na flaške " :-DD tak preto ... no a chutný nedelný obed je na svete ... :-)

5 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kurča poriadne umyjeme ... a pivovú flašku tiež zbavíme etikiet , poriadne umyjeme a naplníme vodou .... flašky postavíme na čistý a suchý plech a nastokneme na ne kurčatá , ktoré sme si potreli grilovacím korením a pod kožu jemne dáme maslo ale stačí len kúsok pod prsia ...

    Kočky na fľaške - obrázok 1
  2. 2

    takto pripravené kurčatá vložíme do rúry a zapneme na 180 stupnov ... pečieme asi 2 hodiny ... vrelo odporúčam vyskúšať ... :-)

    Kočky na fľaške - obrázok 2
  3. 3

    koža je chrumkavá chutná a prsia šťavnaté ... podávala som so slovenskou ryžou a kompotom ... a ako dezertík som urobila len jednoduchú krémešku a slané ,syrové ,lístkové jednohubky :-) dobrú chuť ...

    Kočky na fľaške - obrázok 3

Diskusia k receptu

rennatte
tento recept poznam ako kura na pive a flasa ostava naplnena pivom, kuriatko sa napichne tak aby hrdlo flase trcalo z krku, pivo vplyvom tepla sumi a polieva kuriatko :-) najlepsie je tmave pivo
milad
Nedávno som koketovala s myšlienkou urobiť takto kurča - videla som kdesi na plechovke. No odrádzalo ma to, že tá farba z plechovice nejde zmyť a mám pocit, že je to potiahnuté plastom- neviem.( To vypekať nebudem) No ale fľaša je hygienická, tak sa asi do toho pustím, len namiesto vody tam nechám pivo, len kúštiček si odpijem, aby nekypelo. Vďaka za inšpiráciu!
milad
renatte, si ma predbehla, píšem dlho a veľa:-)) Aj tebe vďaka, aspoň viem, ako na to.
ancicka
Dobrý nápad,Brojlerky mám ,už ich treba rezať,tak vyskúšam.
sportak
Páči sa mi to, vyskúšam pri najbližšej príležitosti.
marienka44
@Mataliptak , ja mam kupeny taky stojan, na ktory sa nastokne ochutene kura a do misticky pod stojanom sa naleje voda. Uz som davno na tom nepiekla kura, akosi som pozabudla nan. Je nas malo, tak stacia piect nohy. :-)
Flasa nepraskne?
mataliptak
ano dievčatá s tým pivom to može byť tiež fajné ... @marienka44 nie tá flaša nepraskne ... taký stojan som ešte nevidela ,mna by aj tak trebali dva stojany , lebo jedno kurča je pre nás nič :-)
ubka
@mataliptak , máš ich krásne upečené, robievam to už veľmi dlho, ja však nechám vo fľaši pivo, to počas pečenia vyteká a dodáva dobrú chuť kurčatám, a tiež dávam súčasne na spodok do pekáča aj zemiaky pokrájané na štvťky, teda mám hneď aj prílohu.
Ak pripravujem takéto kurčatá na večernú párty, na miesto odpareného piva dolejem vodku a podpálim to, je to efektné horiace kura.:-))
sneica
nooo tak teeeda matka,taketo kocky budem piect aj ja ...:))) to su teda kocky...:))) fakt....a to zajtra hned ako pridem z prace....normalne sa tesim aky obed budeme mat....si ma rozosmiala a aj inspirovala...ze kocky na flaske....

evicka63
vianočná akcia na istú pivnú značku ma dostala a tak mám aj čierne pivo a dobre padol tento nápad, bude pečené kura trochu ináč, robievala som s pivom ale tak, že som pivom podliala kurča a piekla.... :)
havla
Výborné kuriatko, Matalipták díky za recept. Myslím, že keď budem piecť kura, tak iba takto.
Prikladám aj obrázok. Do fliaš som naliala iba teplú vodu, ale skúsim aj s tým čiernym pivom, ako tu niekto poradil. Škoda, že tu Evicka63 nenapísala, aké to bolo s tým čiernym pivom. Keď to urobím, napíšem.



2x haji a frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia