Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Kúpeľné palacinky
Jednoduchý a overený recept na úžasné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú a zároveň sú vláčne...
Fazuľky s chorizom a paradajkami
Kamaratka mi pozicala tenucku knizocku v anglictine s jednoduchymi spanielskymi receptami a hned som nieco z toho...
Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Kel na grécky spôsob
Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...
Stehno z perličky na hráškovej kaše
Popravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže...
Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom
Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, ...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Bruschetty s kozím syrom a čučoriedkovým džemom
Minule sme doma mali kvalitný kozí syr, tak som vyskúšala trochu netradičné spojenie chutí :)
Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...
Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...
Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou
Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry...
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...
Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...
Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Zeleninové muffiny podľa Natálie Wallachovej
V tomto recepte vám body fitness Natália Wallachová, Missis Slovenskej republiky v roku 1999 a majsterka...
Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...
Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...
Zapečená paradajka s nivou
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.
Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme...
Omeletka z letnej záhrady
Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a...