Francúzska šošovica s jačmeňom
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 PL podľa vlastného výberu |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 stonka |
|
1/4 ks |
|
200 g (pár hodín namočená vo vode) |
|
50 g |
|
800 ml |
|
200 g (v konzerve) |
|
2-3 ks |
|
za hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a papriku. Niekoľko minút podusíme.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, štipku feniklových semienok, senovku grécku a chvíľu pomiešame.
- 3
Vopred namočenú šošovicu opláchneme a pridáme do hrnca spolu s jačmeňom. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni zhruba 20 minút.
- 4
Dobre ochutíme. Pridáme nakrájanú paradajky a šampiňóny a varíme ďalších 15-20 minút. Ak máte radi riedkejšiu polievku, pridajte viac vody.
- 5
Na záver vmiešame do polievky listy špenátu, dochutíme a podávame.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Klopem na dvere😉už nesiem porciu😘🍲príjemný víkend 😊
Hah🤩ja som jačmeň ako dieťa sa snažila vyberať z taniera v školských jedálniach ale samozrejme bez úspechu😋bolo ho až príliš v polievke..môžeš ho nahradiť quinoou alebo pohánkové krúpy sú tiež fajn..krásny víkend prajem 😊🌞
Ja to vidim na cernou cocku. Tu mam nejradsi a k hnede se dobre hodi. Kamoska da jecmen :-)
Jeej, ďakujem 💙😍 tvoje jedlá vyzerajú nádherne a tvoje taniere💙😍💙 sú tiež prekrásne, je radosť sa na ne pozerať💙