Trošku pikantná šošovica :)

llilla - fotkallilla, 7. októbra 2011

taká kaša :)

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g nastruhana na hrubo
150 g
1 PL
1 ks - strúčik
1 čl postrúhaný
1 ks
1/2 čl
1 ks
2 ks
1/8 čl
1 čl
1/8 čl
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, cesnak a ďumbier s rascou.

  2. 2

    Pridáme nastrúhanú mrkvu a chvíľku restujeme. Prisypeme šošovicu, solčanku, čierne korenie, čili, papriku, bobkový list, nové korenie. Ešte chvíľku restujeme.

  3. 3

    Zalejeme vodou a dusíme do zmäknutia šošovice (kaša, prívarok). Nakoniec pridáme saturejku. Ja som si dala k tomu celozrnný chlebík. Možete si dať so zemiakmi, ryžou, prip. s vajíčkom a kľudne aj s údeninou... Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

alena45
Ešte jednoduchšiu šošovicu robievam s ryžou a najlepšie sa k tomu hodí hruškový kompót.
marianne69
ale vyborna kasa:-)velmi nam chuti s volskym okom alebo neudenou klobaskou na BBQ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia