Chrumkavé kurča

peter64 - fotkapeter64, 16. septembra 2011

ďalší z mamkinej zbierky

Suroviny

1500-2000 g
50 g
50 g nesladene
30 g




Postup

  1. 1

    Kurča rozdelíme na štvrtky. Maizenu zmiešame so soľou, karí korením a mletým zázvorom. Porcie kurčaťa namáčame do nesladeného kondenzovaného mlieka. Obalíme ich v prichutenej maizene. Kožkou ich ukladáme na plech, pomasteným olejom. Povrch pokropíme roztopeným maslom. Po 30 minútovom pečení kurča obrátime a opäť pokropíme maslom. Upečieme do chrumkava. Nakoniec ešte rýchlo zapečieme stranu z kožkou. Podávame s ryžou a ovocným kompotom.

  2. 2

    Kto nemôže karí korenie a mletý zázvor môže použiť grilovacie korenie. Aj na tento recept môžeme použiť kuracie,morčacie prsia,krídla alebo stehna.

Diskusia k receptu

misa1
aj fotky by sa hodili ...opisovat recepty od mamky a kamaratov vie kazdy. ;-)
redakcia
Nie je nutné pridávať fotky @misa1 , ak udáte zdroj, môžete si na Varechu ukladať aj recepty, o ktoré nechcete prísť, a chcete si ich archivovať práve takýmto spôsobom. Samozrejme najlepšie je napísať ich svojimi slovami a pridať svoje osvedčené tipy a triky.
misa1
viem, ze nie je nutne pridavat fotky, ale archivovat si recepty cez www stranku sa mi zda tak trochu zvlastny sposob archivacie :-). myslela som, ze varecha je verejna stranka na to, aby sme sa s receptami podelili s ostatnymi....ano viem, na to netreba fotky, ale myslim, ze nie som sama, ktoru recepty s fotkou zaujmu ovela viac ako recepty bez fotky. len som chcela petra64 podstuchnut. mozno zacne recepty od mamky a kamaratov fotit a budu mnam. :-)
johyka
ukladám do KK - podľa mňa takýto recept foto nepotrebuje :-)
jerica
dobrý receptík , ukladám , keby som použila tento recept na prípravu chrumkavého kuraťa & nafotím prípravu s finálom , posuniem a môže sa priložiť k tomuto receptu,mne to nerobí problém:-))
misa1
vynikajuci napad jerica. mozno by sa dalo praktizovat aj u ostatnych receptov bez fotky, pokial by bol niekto ochotny nafotit.
peter64
pre misa 1 rád by som fotil ale som mimo domova a som rád že si stihnem navariť a keby som sa nechcel s vami vareškármi o tie moje recepty podeliť tak by som ich nezverejňoval by som ich nechal skryte
abend
@misa1 , pre mňa sú podstatné dobré recepty, také ako tento ,a nie či je recept doplnený fotografiou. Asi si mala potrebu do niekoho si kopnúť .Recept už mám uložený v mojej KK ( aj bez fotky ) :-) :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia