Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...
Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...
Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...
Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023....
Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....
Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...
Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...
Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...
Ham and eggs s jadrovníkmi paprík
Netuším kedy Vy, ale ja som ho po prvýraz jedol okolo roku 1963 v rýchliku „Tatran“ počas cesty do bratislavskej La Franconi....
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...
Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom
Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva....
Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)
Bratislavské sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Pórová polievka
Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia...
Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.
Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
Osviežujúce ľahké jedlo.
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Fish & Chips trocha inak
Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni...
Langoše
Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak,...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Kapor na hubách a smotane
Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...
Syrové jednohubky s rukolou
Tento recept je podľa "Marianna76". Iba som ho doplnila a upravila :) http://varecha. pravda. sk/recepty/rukola-s-cviklou-dobri-kamarati/32531- recept. html#koment1
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou...
Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.