Foto: caterina
Aj ked nie som vegetarianka, zeleninove jedla varim casto. Kupila som si vegetariansku kucharku a tak skusam nove recepty. A jar je skvele obdobie Zobraziť celý popisAj ked nie som vegetarianka, zeleninove jedla varim casto. Kupila som si vegetariansku kucharku a tak skusam nove recepty. A jar je skvele obdobie na odlahcenie.
Postup
-
1
Fazulu na noc namocime a na druhy den uvarime do makka.
- 2
Cibulu, mrkvu nakrajame na drobno a tiez seitan na male kocky. Seitan sa samozrejme da nahradit, ale ja som chcela vyskusat jeho chut (kupila som uz hotovy, no mozno ho pripravit aj doma. Su tu nejake recepty).
- 3
Na oleji opecieme cibulu a chilli papricku (ak nemate cerstvu, moze byt aj susene korenie). Pridame mrkvu, seitan a po chvili aj uvarenu fazulu a paradajkovy pretlak. Osolime, pripadne mierne ocukrime, ak by bol pretlak kysly a podusime.
- 4
Medzitym si v supke uvarime zemiaky. Prekrojime na polovicu a lyzickou vydlabeme. Naplnime pripravenou fazulovou zmesou a dame zapiect na plech vystlany papierom na pecenie (10, 15 minut staci). Podavame s cerstvym zeleninovym salatom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@xanadu1955 seitan som kupila v potravinach v kutiku pre zdravu vyzivu. Ale nezijem na Slovensku. Myslim vsak, ze v obchodoch so zdravou vyzivou by to nemal byt problem. Inak, da sa aj doma vyrobit seitan, su tu nejake recepty. Alebo ako pisala @mata3636 da sa pouzit tofu ;)