Dusený bravčový bôčik s cícerom a špenátom
Jeden z receptov ktory trva 20 minut, je jednoduchy a chuti skvele...
Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...
Stroganov podľa Katušky
Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke...
Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...
Medvedí FIT šalát
Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý...
Kuřecí spirálky na žampionech
Tak moji milí . Všichni víte , že jsem se vařením živil a stále nás volají...
Karfiolové lievance so syrom
Veľmi chutné, jednoduché jedlo. Nie je náročné na čas a môže sa ľubovoľne s rôznymi prílohami...
Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...
Jemný vývar
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí....
Rychlovka na spôsob maďarského gulášu
Mäsko na minutky, a omáčka na spôsob maďarského gulášu, s kopou zeleniny, podávajte so...
Vajíčkovo-jablkový šalát
Tento rok mám bohatú úrodu letných jablk. treba ich každý deň zbierať zo zeme a ihneď...
Jednoduchá pražená čínska ryža
Olej dáme na panvicu a rozžeravíme. Pridáme ryžu a opečieme podľa chuti.
Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...
Tuniakové kocky
Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás...
Americké plnené palacinky
Z mlieka, vajca, soli a hl. múky pripravíme cestíčko a na panvici urobíme niekoľko...
Rajčinové raňajky alebo vytunená bruschetta
Popadli ma ráno chute, tak som si nakrájala cherry rajčinky, cibuľu, pridala tuniaka a...
Cukinovo - zemiaková haruľa
Cukinu a zemiaky nastrúhame. Necháme trošku odležať, aby pustili vodu. Tú potom zlejeme...
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Kuriatko plné gaštanov
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme...
Flameri bez mlieka
Chutné, osviežujúce flameri zo špaldovej krupice vhodné pre bezmliečnu diétu. Pri príprave som použila rastlinné...
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
Vrstvené pečené mäso
Tento recept sme domýšlali a vylepšovali s maminou asi už 100-krát. Nie každému chutia naše kombinácie,...
Voňavá morka
Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)
Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou...
Morčacie kúsky v bylinkovej perinke
Včera sme mali vynikajúci obed... morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku... použila som šalviu, petržlenovú vňať,...
Parené buchty s pohánkovým tvarohom
Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho...
Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi
Pri nedeľnej prechádzke sme na lúke nazbierali šťaveľové listy, po našom "kvašničky". Možno sa mnohí...