Bravčová panenka v kelovom liste fotorecept
Martin Šišolák
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 10. apríla 2014
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 10. apríla 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na panvičke opečieme zo všetkých strán 200 gramov osolenej a okorenenej panenky. Z jej špičky (asi 80-gramovej) a z kuracích pŕs vyrobíme tzv. fáš t. j. rozmixujeme všetko mäso so smotanou, soľou a korením.- 2
Kelové listy sparíme, rozložíme a necháme schladiť. Potom na ne natrieme pripravený fáš.- 3
Na to položíme bravčovú panenku a listy zrolujeme. Vytvorenú rolku pečieme asi 35 minút pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
nie je mi na tej fotke jasné, ako to "odborníkovi" mohlo takto bohapusto prihorieť, veď sa starám, čučkám do trúby a priebežne podlievam i polievam - vývarom či vodou, dle ctěné libosti.
a výborné sú k tomu iba obyčajné varené zemiaky s maslom. pá, idem sa naobedovať. jana