Pražené sardinky na paradajkách
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 8. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 8. júna 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sardinky oškriabeme a odrežeme chrbtové plutvy, osolíme ich, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji na panvici.
- 2
Lúpané rajčiny pokrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme rajčiny, soľ, korenie, cukor, fenikel, pomaly varíme 10 minút, podlejeme vodou podľa potreby.
- 3
Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode nie celkom domäkka. Navrstvíme a posypeme bazalkou a zastrekneme citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sardinka obalena v muke a oprazena vyzera uplne inak
Pekný večer vám prajem.