Pražené sardinky na paradajkách

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 8. júna 2015
Pražené sardinky na paradajkách
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
150 g
100 ml
10 g
10 g
10 g
50 g
20 g
400 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sardinky oškriabeme a odrežeme chrbtové plutvy, osolíme ich, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji na panvici.

  2. 2

    Lúpané rajčiny pokrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme rajčiny, soľ, korenie, cukor, fenikel, pomaly varíme 10 minút, podlejeme vodou podľa potreby.

  3. 3

    Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode nie celkom domäkka. Navrstvíme a posypeme bazalkou a zastrekneme citrónom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu