Tekvicové koláčiky
Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 15. decembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 15. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vidličkou vyšľaháme vajce, pridáme múku, prášok do pečiva, maslo, smotanu, soľ a koreniny podľa potreby, pridáme nastrúhanú tekvicu a nastrúhaný syr.
- 2
Vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme potom aspoň pol hodinky odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm, vykrojíme potrebné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Koláčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme tekvicovými semiačkami. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu