Tekvicové koláčiky

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 15. decembra 2015
Tekvicové koláčiky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
1 ks
150 g
1 čl
100 g
50 g
2 g
20 ml
100 g
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vidličkou vyšľaháme vajce, pridáme múku, prášok do pečiva, maslo, smotanu, soľ a koreniny podľa potreby, pridáme nastrúhanú tekvicu a nastrúhaný syr.

  2. 2

    Vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme potom aspoň pol hodinky odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm, vykrojíme potrebné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Koláčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme tekvicovými semiačkami. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia