Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Cesnačka ostrá ako nôž

strucik - fotkastrucik, 1. novembra 2017

Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ale nič podobné tej mojej. Pozor, je to pre skutočných Zobraziť celý popisAhojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ale nič podobné tej mojej. Pozor, je to pre skutočných cesnakových maniakov, kto to chce menej cesnakové, nech si dá menej cesnaku (viac cesnaku nedoporučujem, ale keby ste náhodou chceli, môžete skúsiť, no nezabudnite predtým napísať testament).

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 strúčikov
4 krajce
4 PL
4 ks
1 l
3 ks
1 ČL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Rajčiny strčíme asi na minútu do vriacej vody, vyberieme, opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Cesnak ošúpeme. Chlieb nakrájame na kocky (pre matematikov: môžu byť aj kvádre). Cesnak (vcelku! nepretláčať! nekrájať!) a chlieb orestujeme na olivovom oleji. Nezabúdame miešať!

  2. 2

    Pridáme rajčiny, povaríme tak 5 minút. Stačí odhadom, nemusíme používať stopky, nie sme na pretekoch ani na vojne, teda aspoň väčšina z nás.

  3. 3

    Zalejeme vodou, pridáme bobkové listy, oregano, chilli. Varíme asi 20 minút. Opäť netreba stopky, ale radšej dlhšie než kratšie.

  4. 4

    Vyhodíme bobkový list do koša (jesť neodporúčam) a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme petržlenovú vňať.

  5. 5

    Servírujeme. Ak sa nenachádzame v dámskej spoločnosti (pozor, nie každá žena je aj dáma), môžeme aj sŕkať, mľaskať a grgať. Dobrú chuť a žiadnu chrípku!

Diskusia k receptu

jack
No na toto sychravé obdobie ako stvorené:-)
monty469
Tak to je echt cesnakove. Ako prevencia chripky vyborne :-)
mirop
toto by zabilo i kona, myslim ze tento extrem snad ani nemoze byt zdravy
zolik
To je navod na samovrazdu? 25 strucikov cesnaku v 1L vody? OK pitnej, ale aj tak. Prosim Vas radsej to neskusajte.
evanaaa
Ešteže upozorňuje na isté riziko po zjedení tohoto cesnakového ekrazitu. Ale záleží aj na tom cesnaku, aké má strúčiky, ak také mini, drobné, tak by sa to dalo, ale ak by boli také, aké ja mám teraz doma, obrovské strúčky, tak to by už bolo moc asi aj na cesnakového guru :) No dá sa to prispôsobiť svojej chuti.
strucik
Jack, som rád, že sa ti recept páči.

Monty469, kľudne vyskúšaj, ani očkovanie netreba.

Mirop, ak náhodou chováš dostihové kone, sú poistené a trénuješ na nový ročník Veľkej pardubickej, tak vyskúšaj, možno by im to pomohlo a Taxis by si skočil lepšie než Josef Váňa na svojom Železníkovi.

Evanaaa, dá sa to aj s obrovskými strukmi, chce to cvik, začni s malou dávkou a zvyšuj si a napokon zvládneš aj 25 obrovských.
arnilka
Ahoj @Strucik ,
Chuťovo určite výborná a nielen cesnak, aj chilli má liečivé účinky. Mne sa nezdá nejako veľmi ostrá, taká akurát, ved surový cesnak by bol oveľa ostrejší, než v Tvojom spracovaní.
Poznám jednu cesnakovú polievku, kde sa použije až 52 strúčikov pečeného cesnaku a chuť je príjemná, polievka je výborná ako prírodné liečivo na princípoch Ajurvédy.
Tvoju môžem len a len chváliť a vysoko pozitívne hodnotiť.
Vrelo odporúčam každému najprv vyskúšať a potom sa vyjadriť k receptu!
Prajem Ti Pekný deň:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia