
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Abrakadabra
Prečo taký názov? Určite poznáte ako to je, keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr....

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...

Kuracie prsia a la študenti
... no tak teda toto ja môžem najviac... a ešte k tomu keď pomáhame všetci na priváte......

Chléb v pikantním vajíčku
Když přijde ta hrozná doba, že chcete něco k večeři a nemělo by to být moc...

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....

Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Závin s tofu
Tento recept som objavila v nejakom časopise a zaujal ma tak som ho vyskúšala a normálne to sedí...

Plnená paprika
Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v...

Pečené zajačie stehná s plnkou
Trošku práce s vykosťovaním stehien mladých „ušiačikov“, ako aj s ich kompletizáciou do finálnej podoby polotovaru,...

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"

Kuracie rolky plnené krémovou cuketou a zeleninová quinoa
Šťavnaté zapekané kuracie prsia.

Kuracie rezne s chrenom a kôprom
Na PL masla a PL oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej osolené a okorenené...

Karfiolová torta
Karfiol očistíme od listov, umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min. Medzitym si...

Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...

Kubánska fazuľová polievka s jalapeño
Jednoduchá „rýchlovka“ na chalupe, či chate, ale aj po príchode zo zdravotnej prechádzky. Na...

Kuracie nugetky z rúry
Mäso nakrájame na kocky a dáme do sekáčika. “Zomelieme” ho, ale nie celkom. Mali...

Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom
Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit...

Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Pizza s chorrizom
múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame...