
Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...

Pečená jahňacinka
... jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Kuracie prsia so šampiňónmi zapekané v lístkovom ceste - Chicken and mushroom pie
Toto jedlo pripravujem v pube každú sobotu. Je to typické anglické jedlo. Predtým sme ho...

Lečový guláš ŠAMÁNIA
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou...

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky...

Karfiol bez vyprážania
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší...

Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...

Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....

Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu
dnešný rýchli obed kde som skĺbila viac vecí...

Pečené zemiačky
Nikomu sa nechcem posmievať, ale pečené zemiačky so žinčicou pridávam len ako inšpiráciu keby ste nevedeli...

Bravčové na cesnaku
Velmi chutne rezne, stavnate, vyzeraju sice ako dobre pripecene, ale nie su. Su take z...

Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...

Rolky z grilovaného baklažánu
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým...

Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami
Mäso umyjeme , obrežeme , očistíme a vcelku nasolíme . V miske si zmiešame olej, korenie ,...

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...

Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom
Na dnešný sobotný obed som pripravila veľmi chutný obed. bravčovú krkovičku som robila s lečom a...

Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Skvelá pizza
táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí

Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...

„Sviečková“ z červenej repy
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú...

Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...

Fašírky na sedliacky spôsob
Mäso pomelieme a pridáme do neho žemľu (rožok) namočený v mlieku. Pridáme soľ, korenie, ...

Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...