Dezert pripravený z rastlinného pohánkového jogurtu, ktorý je vhodný pri laktózovej intolerancii a alergii na bielkoviny kravského mlieka, pre vegetariánov i vegánov. Pripraviť si ho však môžete aj z jogurtu z kravského mlieka. Vychladený výborne osvieži...
porcie
príprava
Suroviny
Broskyňový jogurt: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
Čokoládový jogurt: | |
150 g |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Broskyňu vykôstkujeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s 2 polievkovými lyžicami pohánkového jogurtu. Dobre rozmixovanú zmes dáme do pohárov alebo misiek.
- 2
150g pohánkového jogurtu vyšľaháme s 2 plnými čajovými lyžičkami kakaa, trochu osladíme a opatrne navrstvíme na broskyňový jogurt.
- 3
Jemne posypeme lúpanými konopnými semenami, ktoré rozdrvíme v mažiari a zmiešame s cukrom múčka podľa chuti. Dáme schladiť do chladničky a máme osviežujúci dezert. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu