
Pečená paprika
Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem... pripravoval ho už môj dedko......

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...

Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán...

Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...

Báječná pizza
Milujem pizzu no az teraz som konečne našla cesto z ktoreho pizza vazne stoji zato.

Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...

Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....

Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou
Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.

Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....

Tekvicová polievka so sušenými slivkami
Túto polievku som prvýkrát jedol na Morave, keď som tam pracoval. Občas si ju robievam,...

Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred...

Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.

Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...

Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku
Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne...

Langošové kapustníky
Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na...

Zapekané šunkové fliačky s čubricou
Cestoviny máme radi. V každom prípade sa dá s nimi obohaťiť náš stôl. Sú použiteľné na mnoho...

Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou
V školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Tofu údené na šampiňónoch, rýchlo a chutne
Ako hovorievala moja stará mama o niektorých jedlách. veď sú v tom samé dobré...

Pečená cibuľa s hubovo–mäsovou plnkou
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode, vyberieme, vršky odkrojíme a vnútro opatrne...