mám záhradu, kde pestujem takmer všetko, jednou zo zeleniny je aj cukina, ktorej sa dobre darí a rodí od júna až do októbra, Zobraziť celý popis mám záhradu, kde pestujem takmer všetko, jednou zo zeleniny je aj cukina, ktorej sa dobre darí a rodí od júna až do októbra, preto sa snažím využiť ju čo najviac. Jedným z takýchto receptov je aj pizza. Robila som včera, moja rodinka sa jej nevedela dojesť, najmä malý vnúčik, zjedok sám takmer celý plech a ešte si odložil na druhý deň.
porcie
príprava
na 300 °C
Suroviny
0,60 kg |
|
0,30 kg |
|
1 ks |
|
3 ks celé |
|
1-1,5 dcl |
|
1- 2 ks |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
0,25 kg - saláma |
|
0,20 kg |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cukinu ošúpeme, nastrúhame na jemnom struháku, vytlačíme vodu, priidáme všetky potraviny okrem syra. Všetko v mise zamiešame a vylejeme na vymastený, ľahko múkou vysypaný plech. Surové cesto potrieme rajčinovým pretlakom (kečupom), posypeme pokrájanými rajčiakmi, paprikou, posypeme potravinami, ktoré bežne dávame na pizzu - kukurica, olivy, artičoky, brokolicu, šampiňony, môžeme dať i kyslú smotanu a pod. Pre dohotovením asi 10 minút posypeme postrúhaným syrom a dopečieme. Pizza je výborná teplá, ale chutí i studená. Môžete si ju ešte hotovú dochutiť aj tatárskou omáčkou. Cesto výjde na 1 väčší alebo 2 menšie plechy.
Diskusia k receptu