
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Jesenné hovädzie na zelenine
Naozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto úprave...

Losos Teriyaki
Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

Pečená dýně s fenyklem
Mezi podzimními a zimními jídly mám ráda nejen dýňové polévky, ale i saláty. Syrový fenikl...

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

Hermelín v zemiakovaj placke
Túto fotku mi dnes poslala sestra. Skúšala nový recept, ale keďže ona nieje na Vareche, tak ho...

Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Polentový koláč plnený lososom, špenátom a tofu
Opäť je tu moja obľúbená polenta. Tento koláč na slano je neuveriteľne univerzálny. Môžete ho...

Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....

Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...

Pizzový kvet
Túto príjemnú zmenu klasickej pizze som videla na facebooku, celkom sa mi to zapáčilo, tak sa chcem...

Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.

Mrkvová pochúťka
Dúfam že postup je každému jasný. Mrkvu, zemiak postrúhame, cesnak roztlačíme pridáme cibuľu a...

Kvásková vánočka
Převedla jsem si svou oblíbenou vánočku na kváskovou - samozřejmě potřebuje delší dobu kynutí, ale zase...

Paradajkovo-olivové lienky
Tieto lienky si robievame na malé pohostenia keď má niekto z našej rodiny sviatok. Sú chutné...

Kuracie prsia v kelovom závine
Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových...

Tamarindový losos
Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme...

Plnené tekvica aj pre chlapov :-)
Do tohto receptu som tiez zakombinovala vlocky... som ich fanda a akosi ich vsade trepem... xixi...

Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou
Tortilla paisana vychádza z klasickej Tortilla de patatas, ktorá obsahuje iba zemiaky, oliv. olej,...

Zemiaky plnené tvarohom
Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....

Zapečené kapustové šúľance
Ide o kapustové cesto, ktoré treba ešte zapiecť spolu so slaninkou a šunkou. jedná sa...

Smažená zeleninová trojkombinace
No přišla neděle a s ní i náš nezdravý zvyk smažených jídel. Ale s tím nic...

Polievka z leča
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku....