Foto: bonpari
Toto jedlo si jedného dňa vymyslel môj priateľ, keď ho chytil veľký hlad. Určite niečo také podobné už existuje, no keďže urobil dnešný obed Zobraziť celý popisToto jedlo si jedného dňa vymyslel môj priateľ, keď ho chytil veľký hlad. Určite niečo také podobné už existuje, no keďže urobil dnešný obed úplne sám a bolo to fakt výborné, čomu som v začiatkoch vôbec nedôverovala, tak sa musím pochváliť :)
príprava
na 230 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
3 - 4 dcl (stredne veľká) |
|
10 PL |
|
2 ČL |
|
3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
podľa chuti alebo chilli papričky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme si kuracie stehná a jemne ich nasolíme. Cibuľu nakrájame na kolieska a pokryjeme nimi celé dno jenskej misy. Na kolieska cibule uložíme kuracie stehná.
- 2
Stehná zalejeme omáčkou, ktorú si pripravíme z hore uvedených surovín. Cesnak dávame ako posledný, pretože ho nakrájame na štvrťky a nasypeme ho navrch. Stehná by mali byť ponorené tak do 3/4.
- 3
Pečieme najprv v zakrytej jenskej mise na 230 stupňov približne hodinu, hodinu a pol. Treba to sledovať. Ide o to, aby sa mäso začalo pekne oddeľovať od kosti. V tom momente misu vyberieme a stehná dáme ešte zvlášť na chvíľu pod gril, aby boli chrumkavé. Šupnite ich do vrchnáku od jenskej misy, aby ste nemuseli toľko riadov umývať.
- 4
Omáčku naservírujeme na tanier. Položíme na ňu chrumkavé stehno. Podávame s chlebom a pivkom. Ak by sa niekomu omáčka zdala byť príliš riedka, môžeme ju ešte chvíľu redukovať v rúre pri grilovaní stehien.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu