Foto: nonna
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, prípadne inými exhalátmi. Majú jemnú chuť, ktorá sa dá Zobraziť celý popisVšetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, prípadne inými exhalátmi. Majú jemnú chuť, ktorá sa dá zvýrazniť koreninami, bylinkami, omáčkami. Táto omáčka sa mi podarila celkom atraktívnou, jej chuť je sviežoovocnovonnovínna s pikantnosťou vďaka cesnaku a bielemu koreniu. Naozaj excelentne doplnila elegantné, jemné kalamáre. Ako prílohu odporúčam suchú, neochutenú ryžu Natural alebo chrumkavý celozrnný chlebík.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny, potraviny....
-
2
Uvaríme si silný čaj, čajový odvar tak, že v 6,0dl vody necháme 5 minút variť pri nie prudkom vare jeden sáčok kvalitného zeleného čaju.
- 3
Na 30g masla krátko, asi 2 minútky, nie viac, osmahneme kalamáre.
- 4
Podlejeme čajom, pridáme klinčeky a varíme 4-5 minút. Zlejeme.
- 5
Z grepu aj pomaranča si necháme jeden krúžok na dekoráciu. Odšťavíme grep, získame cca 1,0dl šťavy, a odložíme z neho aj jemnú dužinu, z pomaranča vytlačíme cca 6,0cl šťavy. Citrusové šťavy a víno zmiešame. Trochu odlejeme a rozmiešame v nej solamyl.
- 6
Cesnak nakrájame na tenké plátky, tie ešte raz prekrojíme, ak máme aj vňať, tú nasekáme na krátke kúsočky.
- 7
Rozohreje 20g masla a veľmi krátko na ňom osmahneme cesnak a vňať. Stačí minútku. Pridáme šťavu, rozdrobenú grepovú dužinu získanú pri odšťavovaní grepu, korenie, jemne osolíme a necháme prehriať asi 2 minúty.
- 8
Za miešania pridávame pripravený solamyl a miešame na miernejšom ohni, kým omáčka nezhustne /na jemnú roztekavú konzistenciu/, cca 4-5 minút.
- 9
Prelejeme ňou zliate kalamáre a ihneď podávame za tepla. Želám príjemnoobjavný kulinársky zážitok!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Dík a drž sa!