Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť ani veľa mäsa. Je to jednoduché jedlo, a Zobraziť celý popisTento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť ani veľa mäsa. Je to jednoduché jedlo, a je len na kuchárovi, či zloženie dodrží alebo nie. Ja udávam také, z akého to mám odskúšané.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti alebo oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Slaninku pokrájanú na kocky opražíme takisto.
- 2
V hlbokej miske zmiešame všetko potrebné na guličky - bryndzu, strúhanku, krupicu, vajcia, soľ. Z cesta tvarujeme guličky - radšej menšie, rýchlejšie sa uvaria a sú krajšie - z tohto množstva ich vyjde cca 37 - 40. Dáme ich uvariť do osolenej viacej vody, asi na 5 minút, kým vyplávajú na povrch.
- 3
Opraženú slaninu vyberieme, do výpeku vložíme kyslú kapustu a necháme chvíľu popražiť ( aby kapusta nabrala do seba slaninkovú chuť ). Nakonie do tohto všetkého vložíme uvarené guličky a prehrejeme. Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a vňaťkou . Prajem dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu