Bačove guličky

korbacik - fotkakorbacik, 4. júla 2011

Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť ani veľa mäsa. Je to jednoduché jedlo, a Zobraziť celý popisTento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť ani veľa mäsa. Je to jednoduché jedlo, a je len na kuchárovi, či zloženie dodrží alebo nie. Ja udávam také, z akého to mám odskúšané.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
40 g
100 g
250 g
2 ks
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Na masti alebo oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Slaninku pokrájanú na kocky opražíme takisto.

  2. 2

    V hlbokej miske zmiešame všetko potrebné na guličky - bryndzu, strúhanku, krupicu, vajcia, soľ. Z cesta tvarujeme guličky - radšej menšie, rýchlejšie sa uvaria a sú krajšie - z tohto množstva ich vyjde cca 37 - 40. Dáme ich uvariť do osolenej viacej vody, asi na 5 minút, kým vyplávajú na povrch.

  3. 3

    Opraženú slaninu vyberieme, do výpeku vložíme kyslú kapustu a necháme chvíľu popražiť ( aby kapusta nabrala do seba slaninkovú chuť ). Nakonie do tohto všetkého vložíme uvarené guličky a prehrejeme. Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a vňaťkou . Prajem dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

korbacik
... ospravedlňujem sa, v tom čase som na Vareche ešte nebola, nemyslela som to zle, recept poznám len krátko, chutí mi, tak som sa chcela podeliť...:))) pekný deň.
egreska
v pohode ,ani ja som to nemyslela zle ,len niektorých ludí odradí recept len preto ,že nema foto ,tak aby si to vedeli predstavit ...pá
mamatata2
Varila som viackrát podľa @Egreska a chutilo, vďaka za pripomenutie, cez prázdniny varím každý deň, tak ich znovu zaradím do jedálneho lístka.
evas13
Dnes som ich uvarila a boli fantastickééééé, mňam. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia