Foto: izabella929
Veľmi chutný, ľahký, diétny obed..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z preosiatej múky a 2 vajec som zamiesila cesto...toľko som použila múky, koľko prijali 2 celé vajcia, aby bolo polotuhé cesto.. miesila som kým cesto bolo kompaktné a nelepivé..nechala som ho odpočívať 15 min..
-
2
cesto som rozdelila na 2 polovice..rozvaľkala som najprv jednu polovicu a potom aj druhú..
-
3
cesto som porezala na úzke pásy.. a ukladala na seba..krájala širšie pásy a tie potom priečne..
-
4
z jednej polovice cesta pokrájané fliačky..
-
5
z obidvoch polovíc všetky fliačky pokrájané a dala som si do hrnca zovrieť vodu a pridala som soľ..
-
6
pokiaľ som čakala na zovretie vody, pripravila som si jablká..ošúpala som ich , očistila od jaderníkov...
-
7
pokrájala som ich na malé kocky...nastrúhala som citrónovú kôru a pridala šťavu...všetko som spolu zmiešala..
-
8
dala som ich na panvicu a posypala cukrom..nedala som na spodok maslo, ak chcete môžete si dať, mne to takto chutilo lepšie..
-
9
dusila a stále miešala som ich iba chvíľku..ale ak by ste chceli mať jablká v podobe omáčky, poduste ich až pokiaľ sa vám nerozpadnú...mne sa to takto lepšie páčilo..po dokončení dusenia som ich posypala škoricovým cukrom a odstavila..po vypnutí zdroja tepla sa ešte jablká upadnú, zmenšia svoj objem...
-
10
do vriacej vody som vložila fliačky a počkala som pokiaľ vyplávajú na vrch...scedila som ich a poliala troškou oleja, aby sa nezlepili..
-
11
fliačky som uložila na taniere...na vrch som položila jablká, posypala som ich hrozienkami a mandlovými lupienkami...hoci mám doma orechy, zabudla som ich pri fotení posypať...škoda, ale i tak výborné jedlo..)
Diskusia k receptu